Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Başbakanlık Tanıtım Ajansı’ndan KOP ziyareti

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından fizibilitesi yürütülen ve Konya’da 50 bin metrekare alana kurulması planlanan Veri Merkezleri Bölgesi Uygunluk Araştırması Projesi’nde sona gelindi. Türkiye’nin ilk ve tek Veri Merkezleri Bölgesi projesine Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’ndan tam destek geldi.

Eklenme Tarihi
12.02.2016
Okunma Sayısı
3639 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Kamu-Özel Sektör İşbirliği Daire Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu beraberindeki uzman ekibi ile birlikte KOP İdaresi’ni ziyaret ederek Başkan İhsan Bostancı ile görüştü. Ziyarette misafirlerine Konya Veri Merkezleri Bölgesi Projesi hakkında bilgi veren KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, KOP Bölgesi'nin özelinde de Konya’nın jeopolitik açıdan önemli bir konumda bulunduğunu söyledi.

 

Uluslararası yatırımcı seferberliği

Verilerin güvenilir bir şekilde korunabilmesi için Konya’nın jeopolitik durumunun önemli bir konumda bulunduğunu belirten KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Veri Merkezi Bölgesi’nin yalnızca devletin güvenliği için kullanılmayacağını, bankaların verilerini saklayabilmek için alan kiralayabileceği, özel sektör şirketlerinin güvenli alanlarda arşivlerini muhafaza edeceği bir alan olacağını söyledi.

 

Türkiye’nin özelde de KOP Bölgesi’nin hem enerji hem de transit hatlar konusunda dünyanın çok önemli kavşak noktalarından birisi olduğunu ifade eden Bostancı, konuklarına proje maketi üzerinde önemli bilgiler verdi.

 

Kamu-Özel Sektör İşbirliği Daire Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu ise uluslararası düzeydeki yatırımcıların ilgisini çekmek adına girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

 

“Dünyaya örnek proje olacak”

Fizibilite çalışmaları tamamlanan Veri Merkezleri Bölgesi Projesi ülke ve dünya ölçeğinde algılanan veri merkezleri projelerinden farklı bir model oluşturacak. Dünya genelindeki veri merkezleri tekil yapılar olarak planlanıp yatırımcının kendi veri merkezini kurduğu ve işlettiği modeller olarak öne çıkarken, hayata geçirilecek yeni proje ile birden fazla yatırımcının yatırımlarını yapabileceği ve işletebileceği özellikte olacak. Projenin ilk 20 yıl içerisinde Türkiye’ye doğrudan veya dolaylı olarak 5,5 Milyar Dolar civarında katkısı olması bekleniyor. 

Bu Haber 3639 Defa Okundu.