Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Beyşehir'de KOP Yerel Yönetimler Toplantısı

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen Yerel Yönetimlerin Güçlendirilmesi KOP Yerel Toplantıları devam ediyor.

Eklenme Tarihi
27.01.2015
Okunma Sayısı
3006 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen Yerel Yönetimlerin Güçlendirilmesi KOP Yerel Toplantıları devam ediyor. 

Bu kapsamda İlçe Kaymakam ve Belediye Başkanlarının katıldığı toplantı Beyşehir Belediyesi’nde gerçekleştirildi. Beyşehir Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu ile Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Şahin, Derebucak Belediye Başkanı Ahmet Kısa, Doğanhisar Belediye Başkanı Abdullah Koç, KOP İdaresi Başkan Yardımcısı İhsan Bostancı ile KOP İdaresi uzmanları ve kurum amirleri katıldı.

 

Toplantıda, belediyelerin imkanlarının büyüklükleriyle doğru orantılı olarak sınırlı olduğuna dikkat çeken Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Derbent, Derebucak, Hüyük, Doğanhisar ve Beyşehir havzası belediyeleri olarak vatandaşa daha rahat hizmet edebilmek için güçlü kaynaklara ihtiyaç duyduklarını söyledi. Bunun hareket noktasının da proje üretme olduğuna dikkat çeken Başkan Özaltun, “Gerek tarımsal, gerekse diğer alanlarda proje üretebilmek için KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı bu eksikliklerimizi görmüş ve Yerel Yönetimleri Güçlendirme Projesini hayata geçirmiş durumdadır. Bugüne kadar alışılagelmiş anlayışın dışında, belirlediğimiz personele sadece ‘Proje nedir, nasıl yazılır’ bilgisini vermekten çok hayata nasıl geçirilebilir, proje hangi aşamalardan oluşura dayanan kalıcı eğitim faaliyetleri üstlenmektedirler. Bu doğrultuda bilgi ve tecrübe aktarımının yapılacağı bu çalışmalar için ben şimdiden kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

 

“KOP, Yerel Yönetimleri Önemsiyor ve Destekliyor”

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın bölgenin kalkınmasına ve gelişmesine yönelik faaliyetler yürüttüğüne değinen KOP İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu da, Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illerinden oluşan KOP Bölgesi için topyekûn kalkınmayı sağlayacak bir eylem planının hazırlandığını söyledi.

KOP Eylem Planı’nın 62. Hükümet programına girmesiyle birlikte bu ay içerisinde Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanmasını beklediklerini belirten Başkan Babaoğlu, belediyelerin kurumsal kapasitelerinin artırılması için çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Bölgenin topyekûn kalkınması için üniversiteler başta olmak üzere her kurumu bir araya getirmeyi, ortak hareket etmeyi hedeflediklerini söyleyen Başkan Babaoğlu, “Bu aşamada coğrafi şartları birbirine uyan belediyelerimizi grup grup bir araya getiriyoruz. KOP İdaresi olarak yerel yönetimleri önemsiyor ve sürdürülebilir bir kalkınma için KOP Bölgesi’ndeki yerel yönetimleri destekliyoruz. Kaymakamlıklar ve belediyelerimizin kurumsal kapasiteyi geliştirme programı kapsamında her ilçe belediyemizden üç personeli eğiterek bir KOP Proje Ofisi kurmak ve bunu da sürdürülebilir yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bu Haber 3006 Defa Okundu.