Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Bölgenin Hayvancılık Altyapısına 12 Milyon TL’lik KOP Desteği

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, bölgenin hayvancılık altyapısının geliştirilmesine yönelik desteklemelerini sürdürüyor.

Eklenme Tarihi
27.06.2018
Okunma Sayısı
4477 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, bölgenin hayvancılık altyapısının geliştirilmesine yönelik desteklemelerini sürdürüyor. Bölgenin ihtiyaçlarına yönelik hayvan pazarı ve kesimhane projeleri için son iki yılda yaklaşık 12 milyon TL tutarında mali destek sağlandı.

 

Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Niğde ve Yozgat illerinden oluşan KOP Bölgesinde uygulanan "Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Projesi" kapsamında, bölgenin hayvancılık faaliyet ve hareketliliğinin yoğun olduğu yerlerde hayvan sağlığı ve hastalıklarının kontrolü ile hayvan, et ve süt ticaretinin geliştirilmesi amacıyla modern hayvan pazarı ve borsası, hayvan park ve panayırı ile kesimhane tesislerinin kurulması, rehabilitasyonu ve ruhsatlandırılmasına yönelik yatırım projeleri destekleniyor.

 

İlk olarak 2017 yılında başlatılan proje kapsamında, Konya’nın Ereğli ve Ilgın ilçelerinde iki adet hayvan pazarı, Bozkır, Doğanhisar ile Karaman’ın Ermenek ilçelerinde ise üçer adet modüler mezbahadan oluşan toplam beş projeye 4 milyon 850 bin TL tutarında finans desteği verildi.

 

2018 yılında ise Karaman, Konya’nın Kadınhanı ve Karapınar ilçelerinde üçer adet hayvan pazarı, Sarıveliler, Taşkent ve Yunak ilçelerinde ise yine üçer adet modüler mezbaha kurulumuna Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın onayıyla 6 milyon 963 bin TL mali destek verildi. Son iki yılda; gerçekleşen ve gerçekleştirilecek projelere yönelik sağlanan mali destek miktarı ise toplamda 11 milyon 813 bin TL’ye ulaştı. 

 

Finans desteği sağlanan modüler mezbaha projeleri ile sağlıksız hayvan kesimlerinin önüne geçilerek; çevre ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırması, modern ve hijyenik ortamlarda kesim yapılmasını, bölge halkının daha sağlıklı ve kaliteli et tüketmesi, hayvanlardan insanlara bulaşan aynı zamanda hayvan yetiştiriciliğinde üretimi etkileyen hayvan hastalıklarının önlenmesi ve kesim işlemlerinin daha hızlı ve organize bir şekilde yapılmasını sağlanacak.

 

Hayvan pazarı projeleriyle ise bölgede hayvancılık faaliyetlerinin ve hareketliliğinin yoğun olduğu yerlerde hayvan sağlığı ve hastalıklarının kontrolü, hayvan, et ve süt ticaretinin geliştirilmesi amacıyla mevcut ve sağlıksız hayvan pazarlarının yerine yeni hayvan pazarlarının kurulması amaçlanıyor.

Bu Haber 4477 Defa Okundu.