Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
GAP, DAP, KOP, DOKAP Eylem Planları 1. İzleme Toplantısı Yapıldı

Kalkınma Bakanlığına bağlı Bölge Kalkınma İdareleri’nin (BKİ) 1. İzleme ve Değerlendirme toplantısı Ankara’da yapıldı. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz başkanlığındaki toplantıya KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tam kadro katıldı. Bakan Yılmaz, KOP Eylem Planı ile Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde’den oluşan KOP Bölgesinde öncelikli olarak su ve doğal kaynak yönetimi odağında çalışmalar yürütüleceğini söyledi.

Eklenme Tarihi
21.04.2016
Okunma Sayısı
3656 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı’nın da katıldığı toplantı Ankara’nın Gölbaşı İlçesindeki Vilayetler Evi’nde gerçekleştirildi. GAP, DAP, DOKAP, KOP Bölge Kalkınma Projeleri Eylem Planları 1. İzleme Toplantısına, Bölge İdarelerinin yanı sıra ilgili Bakanlıkların üst düzey temsilcileri, yatırımcı kuruluşların Genel Müdürleri, Bölge Kalkınma İdaresi bölgelerinden bulunan üniversitelerin rektörleri ile Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illerindeki üniversitelerden oluşan KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) rektörleri de hazır bulundu.

 

İdarelerin 2014-2018 yılları arasını kapsayan Eylem Planlarında yer alan projelerin 2014-2015 yılları arasındaki ilerlemelerin gözden geçirildiği toplantıda, başarılı uygulamaların yayılması, uygulamada yaşanan sorunlara çözüm önerileri getirildi.

 

Bakan Yılmaz: “Kadınlarımıza ve gençlerimize büyük önem veriyoruz”

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, KOP Eylem Planı ile Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde’den oluşan KOP Bölgesinde öncelikli olarak su ve doğal kaynak yönetimi odağında çalışmalar yürütüleceğini söyledi. Bölge illerinde sosyal ve ekonomik dezavantajların azaltılacağını ve bu şekilde bölgenin rekabet gücünün ve yaşam kalitesinin artırılmasının hedeflendiğine dikkat çeken Bakan Yılmaz, bu hedeflere ulaşmak amacıyla KOP Eylem Planı’nda 5 gelişme ekseni belirlendiğini, 31 kuruluşun sorumlu olduğu 92 eylem için toplam 9,9 milyar lira tutarında kaynak kullanılmasının öngörüldüğünü belirtti.

 

Bölgede kuraklığın önlenmesine ilişkin çalışmalar yaptıklarına değinen Yılmaz, bu çerçevede gerçekleştirilen projelere ilişkin bilgi verdi. "Birinci hedefimiz, ilerlemeleri gözden geçirmek. Başarılı uygulamaları tespit ederek, sorunların çözümüne katkıda bulunmak. İkinci hedefimiz, ihtiyaç ve öncelikleri müzakere etmek ve bu çerçevede eylem planımızı güncellemek. Eylem planlarında görev ve sorumluluğu olan tüm tarafları bir araya getirerek, faaliyetler arasında koordinasyon ve tamamlayıcılığı sağlamak da diğer bir hedefimiz." şeklinde konuştu.


Eylem planlarını, planlama, uygulama, izleme ve değerlendirme aşamalarını içeren bütüncül bir şekilde ele aldıklarını belirten Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, kadınlar ve gençlere önem verdiklerini ve bu konularda proje beklediklerini söyledi. Bakan Yılmaz, uygulamada ortaya çıkan sorunların tespit edilmesi, sorunlara yönelik çözüm önerilerinin geliştirilerek, uygulamanın daha sağlıklı hale getirilmesi için izleme faaliyetlerine önem verdiklerini sözlerine ekledi. 

Bu Haber 3656 Defa Okundu.