Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Jeotermal Kaynaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezleri Çalıştayı Yapıldı

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması kapsamında tarım ve jeotermal alanında pilot üniversite seçilen KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) üyesi Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, KOP İdaresi iş birliğiyle önemli bir Çalıştaya ev sahipliği yaptı.

Eklenme Tarihi
24.12.2019
Okunma Sayısı
1960 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması kapsamında tarım ve jeotermal alanında pilot üniversite seçilen KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) üyesi Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, KOP İdaresi iş birliğiyle önemli bir Çalıştaya ev sahipliği yaptı.

 

Rektörlük Senato Salonunda gerçekleştirilen ‘Jeotermal Kaynaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezleri İzinlendirme ve İşletilme Çalıştayı’na Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Hilmi Ataseven ile Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticileri ve farklı üniversitelerden temsilciler ve akademisyenler katıldı.

 

Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi projesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının (YÖK) gözetiminde üniversitelerin bölgesel kalkınma ve ihtisaslaşmada gücünün ve performansının ortaya koyulduğu bir proje olduğunu belirterek, üniversitelerin ürettiklerini bölgeye katkıya ve alanda ihtisaslaşmaya çevirmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

YÖK’ün hazırladığı pilot projeler kapsamında üniversitenin stratejik planını hazırlarken bölgeyi derinlemesine incelediklerini anlatan Rektör Karakaya; “Üniversitemizin bölgeye yapacağı katkıyı araştırdık. Şehrimizin önemli bir zenginliği olan jeotermali nasıl markaya dönüştürebiliriz, nasıl katma değer oluşturabiliriz ve bölgesel kalkınmaya yol açabilir miyiz sorularına cevap aradık. 41 üniversite ile yarışa girdik ve sonunda 5 pilot üniversiteden biri olarak 2016 yılında çalışmalarımıza başladık. Bölgenin kendi değerlerini markalaştırmak, alışkanlıklarını modern ve bilimsel metotlara dönüştürmek olumlu sonuçlar veriyor.” dedi.

 

“Şehrimizin Doğal Kaynağı Jeotermalde Uzman Olmak Zorundayız”

Bilgi üreten bir üniversitenin alanda ihtisaslaşmasının projenin önemli bir kısmını kapsadığını ifade eden Rektör Karakaya, Kırşehir’in doğal kaynağı olan jeotermalde uzman olmak zorunda olduğunu zira Yükseköğretimin tanımının bunu gerektirdiğini söyledi. Almanya ve Orta Doğu ülkeleri ile yapılan görüşmeler sonucunda bu ülkelerin tesisler hazırlandığında iş birliğine açık olduklarını anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, izinlendirmeler sonucunda hastanenin faaliyete geçmesi için aceleci davrandıklarını sözlerine ekledi. Sağlık Bakanlığı tarafından izinler tamamlandığında Ocak ayında YÖK Başkanının katılımı ile hastaneyi kullanıma açmak istediklerini belirten Rektör Karakaya; “Gayemiz insanlara umut olmak, bölgeye çıkar yol sağlamak.” Diye konuştu. Üniversite olarak insanlara yol açmak ve istihdam sağlamak istediklerini kaydeden Prof. Dr. Vatan Karakaya, bünyesinde 13 üniversitenin bulunduğu ve dönem başkanlığını kendilerinin yaptığı UNIKOP sayesinde 13 üniversite rektörü ile bölgesel kalkınmaya mesaj verdiklerini hatırlattı.

 

Çalıştay heyeti, Üniversitenin Fizik Tedavi Rehabilitasyon Hastanesi ve Fizik Tedavi Rehabilitasyon Yüksekokulunda incelemelerde bulundular. Ardından çalıştay, ‘Jeokarem Proje Tanıtımı’, ‘Jeotermal Kaynaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi İzinlendirilmesi’, ‘Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Binası Tanıtımı’ ve ‘Jeotermal Kaynaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi İşletilmesi’ oturumlarına geçildi.

Bu Haber 1960 Defa Okundu.