Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Karaman'da Kadın Girişimci KOP Kapsamında Hayvancılık Desteği aldı

KOP, GAP, DAP, DOKAP illerinde Hayvancılık desteklemeleri meyvelerini vermeye başladı.

Eklenme Tarihi
05.04.2016
Okunma Sayısı
4002 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Vali Murat Koca, Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında ilimize bağlı Ekinözü köyünde düzenlenen ve ilki teslim edilen 200 başlık ağılın teslim törenine katıldı.

 

04 Nisan 2016 Pazartesi günü saat 12.30’de gerçekleşen teslim törenine; Vali Murat Koca, KOP İdaresi Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Tongur, Vali Yardımcısı Dr. Sezer Işıktaş, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Haşim Keskin, Karaman İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Yeşildaş, Ekinözü Köyü Muhtarı Arslan Küçükatçeken, proje uygulayan 200 başlık ağıl sahibi Aliye Arpınar ve köylüler katıldılar.

 

2014 yılında yayınlanan ve yürürlüğe giren, "DAP, GAP, KOP ve DOKAP kapsamındaki İllerde mevcut Damızlık Sığır, Koyun Keçi İşletmelerinin İnşaat ve Damızlık Materyal Temininin Desteklenmesine" ilişkin tebliğ ile yatırımcılara, Damızlık materyal için %80, inşaat yapımı için % 50 hibe desteği yapılmasını uygun görülmüştür.

 

Konya Ovası Projesi (KOP) ile Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerinde mevcut büyükbaş-küçükbaş hayvancılık işletmelerinin modernizasyonu için ahır-ağıl tadilatı veya yeni inşaat ile koç-teke alımı sonucunda mevcut işletmelerin et ve süt üretiminde verimlilik ile kalitenin artırılması ve bölgesel kalkınmayı sağlamaya yönelik çalışılması hedeflenmektedir.

 

(Kaynak: Karaman Valiliği)

Bu Haber 4002 Defa Okundu.