Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Karaman’daki Hayvan Yetiştiricilerine KOP Karavanları Teslim Edildi

KOP tarafından finanse edilen proje ile Karaman’daki küçükbaş hayvan yetiştiricilerine tam teşekküllü, güneş enerjili karavanların teslimi törenle yapıldı.

Eklenme Tarihi
26.02.2018
Okunma Sayısı
6111 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

KOP tarafından finanse edilen proje ile Karaman’daki küçükbaş hayvan yetiştiricilerine tam teşekküllü, güneş enerjili karavanların teslimi törenle yapıldı.

 

Kalkınma Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen ve Karaman’daki küçükbaş hayvan yetiştiriciliğini teşvik etmek amacıyla Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen "Yaylamda Daha Mutluyum” projesi kapsamında 13 tam teşekküllü karavan hak sahiplerine teslim edildi.

 

Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen teslim törenine; Vali Fahri Meral, Karaman Milletvekili Recep Şeker, Ayrancı Kaymakamı Mustafa Türkcan, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Tongur, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Özçalık, daire müdürleri, yetiştiriciler ve davetliler katıldı.

 

KOP Kırsal Kalkınma Programı kapsamında yürütülen "Yaylamda Daha Mutluyum” projesi ile Ayrancı ilçesinin dağlık bölgelerinde yaylacılık kültürünü devam ettirmeye çalışan küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin mağduriyetlerinin en aza indirilmesinin amaçlandığını belirten Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Özçalık, özellikle kadın ve çocukların yaşam standartlarının iyileştirilmesi ve bu halen yaygın olarak yürütülen yaylacılık geleneğinin devam ettirilmesini amaçladıklarını söyledi.

 

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının 500 bin TL tutarındaki maddi finansman desteği ile 13 üreticiye yüzde 80’i hibe olmak üzere modern karavanların teslim edildiğini ifade eden Özçalık, “Projemizin temel hedefi, yayla hayatında üretim yapmaya çalışan çiftçilerin en iyi şartlarda üretim yapmalarını sağlamak. Yetiştiricilerimiz 6 ay boyunca yaylada zor şartlarda yaşamlarını sürdürüyorlar. Onlara bir ev ortamında barındırma imkânı ve rahatlığını sağlamak amacıyla böyle bir projeyi hayata geçirdik. Bir diğer hedefimiz ise yetiştiricilerimizin yaylada kaldıkları süreyi olabildiğince uzatıp küçükbaş hayvanlarını daha uzun süre otlatma imkânı sağlamak. Böylece yem maliyetleri en asgari seviyelere düşürülmüş olacak. Benzer bir proje Ayrancı ilçemizde de uygulanmaktadır. Proje kapsamında KOP İdaresi desteğiyle Ayrancı’da 29 yetiştiricimize karavan, portatif ağıl ve makine ekipmanları verilecek. Türkiye için örnek olan bu projeye katkılarından dolayı Kalkınma Bakanlığımıza, sayın valimize, KOP İdaremize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

Program kurdele kesiminden sonra, protokol üyeleri tarafından temsili karavan maketlerinin ve anahtarlarının karavan sahiplerine teslim edilmesinin ardından karavanlar incelendi. 

Bu Haber 6111 Defa Okundu.