Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Karaman’ın İlk ve Tek Çocuk Kütüphanesi Hizmete Açıldı

KOP İdaresinin destekleriyle çocuklar için, çocuklara özel “KOP Renkli Çocuk Kütüphanesi” Karaman’da açıldı.

Eklenme Tarihi
25.12.2018
Okunma Sayısı
3338 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından KOP Okuyor Projesi kapsamında desteklenen ve Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “KOP Renkli Çocuk Kütüphanesi” Piri Reis İlköğretim Okulunda törenle hizmete açıldı.

 

“Çocuk Kütüphanesinden Tüm Okullar Yararlanabilecek”

Karaman Piri Reis İlköğretim Okulunda kurulan KOP Renkli Çocuk Kütüphanesinin açılışına Karaman Valisi Fahri Meral, eşi Zehra Meral, KOP İdaresi Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Tongur, Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ile daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Eşi Zehra Meral ile birlikte kütüphaneyi inceleyen Vali Meral ise desteklerinden dolayı KOP İdaresine teşekkür etti.  Açılış kurdelesi kesiminin ardından proje Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, projenin okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerine yönelik olduğunu söyleyerek; "Çocuklarımız burada velileriyle oyun oynayarak hem mutlu olacak hem de boş zamanı varsa etkinlik yapacak. Hem etkinlik, hem eğlence hem de okumayı amaçlayan bir alan planladık. İçerisinde 2 adet bilgisayar, anı köşesi, okuma, etkili okuma, dinlenme ve eğlenme alanları ile zekâ oyunları bölümlerinin bulunduğu KOP Renkli Çocuk Kütüphanesi, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerinin bireysel gelişimlerine katkıda bulunacak. Sadece bu okula hizmet eden bir proje olmadı. Diğer okullardan talep olduğu zaman gelebilecekler." dedi.

 

“Çocuklar İçin, Çocuklara Özel Kütüphane”

Geniş bir coğrafyaya hitap eden KOP Bölgesinde, beşerî sermayenin desteklenmesi için okul öncesinden başlayarak eğitimin her dönemine hitap edecek projelere destek verdiklerini ve gelecek taleplere destek vermeye hazır olduklarını ifade eden KOP İdaresi Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Tongur; “Görev sahamızdaki illerde 7 adet Çocuk Kütüphanesi Projesine mali destek sağladık. Bugün Karaman’da açılışını yaptığımız ‘KOP Renkli Çocuk Kütüphanesi’ bölgemizde destek verdiğimizler arasında açılan ilk proje oldu. Örnek proje olma özelliği de taşıyan bu kütüphanemizin, fikir aşamasından projelendirilmesine, kurulum aşamasından son halini alana kadar geçen süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Açılış sırasında yine KOP İdaresinin desteklediği ve Karaman Belediyesi tarafından yürütülen “KOP İle Karaman’ın Beş Manevi Mimarı Tanıtılıyor Projesi” kapsamında tiyatro oyuncularının canlandırdığı, Karamanoğlu Mehmet Bey’in tarihe damgasını vuran “Bugünden sonra, dîvânda, dergâhta, barigâhta, mecliste, meydanda, Türkçeden başka dil kullanılmayacaktır” fermanının okunması ve ardından okunan Yunus Emre’ye ait şiirlerin okunması açılış programı katılımcılardan tam not aldı.

Bu Haber 3338 Defa Okundu.