Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Karaman’ın KOP Destekli Projeleri için İmzalar Atıldı

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Karaman Valiliği görevine atanan Mehmet Alpaslan Işık’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulunan KOP İdaresi Başkan vekili Halil İbrahim Tongur, Vali Işık’la birlikte 2020 yılı KOP Mali Destek Programı çerçevesinde hibe desteği kazanan Karaman projelerine ortaklaşa imzaladıkları protokolle start verdiler.

Eklenme Tarihi
29.06.2020
Okunma Sayısı
2112 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Karaman’ın KOP Destekli Projeleri için İmzalar Atıldı

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Karaman Valiliği görevine atanan Mehmet Alpaslan Işık’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulunan KOP İdaresi Başkan vekili Halil İbrahim Tongur, Vali Işık’la birlikte 2020 yılı KOP Mali Destek Programı çerçevesinde hibe desteği kazanan Karaman projelerine ortaklaşa imzaladıkları protokolle start verdiler. 

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının 2020 yılı Mali Destek Programı kapsamında finansman desteği sağlayacağı projelerin protokolleri tek tek imzalanıyor. Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan son Valiler Kararnamesi ile Karaman Valiliği görevine getirilen Mehmet Alpaslan Işık’ı makamında ziyaret eden KOP Başkan V. Halil İbrahim Tongur, yeni görevinde Vali Işık’a başarılar dilerken, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından onaylanan 2020 Mali Destek Programı projeleri için hazırlanan protokolleri imzaladılar.

 

“Anlamlı ve Önemli Bir Ziyaret Oldu”

KOP İdaresi yöneticileri tarafından gerçekleştirilen ‘Hoş geldiniz’ ziyaretini hem Karaman ili ve hem de kendisi için çok verimli geçtiğini ifade eden Vali Mehmet Alpaslan Işık göreve gelir gelmez karşılaştığı hibe desteklerinin daha modern ve yaşanabilir bir Karaman hedefine ulaşmada önemli bir rol oynayacağına inandığını söyledi. KOP Bölgesinin topyekûn kalkınması için lokomotif görevi üstlenen KOP İdaresinin kısa adı KOP KÖSİP olan Küçük Ölçekli Sulama İşleri kapsamında bölge illerinin sulama altyapısı ve modernizasyonu için önemli katkılar sunduğunu görmekten büyük mutluluk duyduğunu vurgulayan Vali Işık; “Bugün imzaladığımız ikili ve dörtlü protokolle Karaman’a 4 milyon 100 bin TL tutarında bir kaynağı getirmiş oldunuz. Projelerin hazırlanmasından onaylanmasına kadar geçen sürede emeği bulunan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

“KOP KÖSİP’le Karaman’a 128 milyon 291 Bin TL’lik Kaynak”

Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat’tan oluşan KOP Bölgesi illerine 2011-2019 yılları arasında KOP KÖSİP kapsamında 736 milyon TL’lik hibe desteği aktarıldığını, buna karşılık yürütülen 802 proje ile 124 bin hektar alanın modern sulama sistemleriyle donatıldığını kaydeden KOP Başkan V. Halil İbrahim Tongur, “Karaman özelinde ise 2011-2019 yılları arasında toplam 124 milyon 491 bin TL ödenek tahsis edilmiş oldu. Yürütülen 250 adet proje ile kent genelinde 46 bin 892 hektar alanı modern sulama sistemlerine kavuşturmuş olduk. Bugün imzaladığımız 3 milyon 800 bin TL’lik yeni destek paketi ile birlikte toplamda Karaman’a 128 milyon 291 bin TL tutarında önemli bir kaynak aktarımı sağlamış oluyoruz.” diye konuştu.

 

Karaman Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen protokol imza töreninde; KOP Başkan Yardımcısı Murat Karakoyunlu, Başyayla Kaymakamı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevini yürüten Evren Çakır, KOP İdaresi Planlama ve Proje Geliştirme Koordinatörü Mevlüt Vanoğlu ve Tarım ve Kırsal Kalkınma Koordinatörü M. Ümit Yorgancılar ile proje ortaklarından Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Yemiş ve Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan yer aldı. 

 

İl Özel İdaresi tarafından yürütülecek ‘Merkeze bağlı Eğilmez Köyü 1. Kısım YAS Sulama Projesi’ ve ‘Ermenek ilçesi Aşağıçağlar Köyü YÜS Kapalı Sulama Projeleri’ için 3 milyon 800 bin TL tutarında kaynak aktarımı gerçekleştirilecek ve karşılığında 288,5 hektar alan modern sulama sistemlerine kavuşturulacak.

 

Karaman Piri Reis Kültür Merkezinde uygulanacak ‘Karaman’da KOP ile Okuma Vakti Projesi’nde ise 300 bin TL’lik hibe desteği sağlanıyor. Proje kapsamında proje ortaklarının Karaman İl Özel İdaresi’nin ‘Fikir ve Beceri Atölyesi’ ile ‘Çocuk Kütüphanesi’ kurulumu, Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Türkçe Atölyesi’, Karaman İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün ise ‘İlk Kitabım projesi’  kurulumu yapılacak.

 

Karaman ziyaretinin son ayağında ise KOP Başkanı Tongur, Karaman İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş ile birlikte “Çocuklar Geleceğimiz Projesi” projesinin protokolünü imzaladı. Karaman’da yaşayan çocuk ve gençleri kapsayan projede çocukların suça karışma oranlarını düşürmek amacıyla Bilgilendirme ve Bilinçlendirme çalışmalar, Seminer ve Konferanslar, Robotik Kodlama, Yüzme, Badminton Kursları, Streetbol Turnuvası, Şiş ve Tığ Örücülüğü ile Amigurumi adı verilen oyun bebek yapımı, Disiplinlerarası Sanat Faaliyetleri ve Kapadokya Gezisi düzenlenebilmesi için 55 bin TL’lik hibe desteği sağlanacak.

Bu Haber 2112 Defa Okundu.