Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP Entegre Turizm Master Planı Kapanış Toplantısı Yozgat’ta Yapıldı.

KOP Bölgesi Turizm Master Planına ek olarak hazırlanan Entegre Turizm Master Planı, Yozgat’ta yapılan kapanış toplantısında kamuoyuna açıklandı.

Eklenme Tarihi
31.10.2018
Okunma Sayısı
3216 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

KOP Bölgesi Turizm Master Planına ek olarak hazırlanan Entegre Turizm Master Planı, Yozgat’ta yapılan kapanış toplantısında kamuoyuna açıklandı.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından 2016 yılında Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde için hazırlanan KOP Bölgesi Turizm Master Planı, bölgenin görev sahasına sonradan eklenen Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat içinde hazırlandı.

 

Yozgat Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen kapanış programına Yozgat Vali Vekili Salih Altun, KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey ile Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat’ın ilçe kaymakamları, belediye başkanları, Kalkınma Ajanslarının temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu ve turizm sektörü temsilcileri katıldı.

 

“Turizm Master Planı Genişletilerek Sürdürülüyor”

Toplantının açılış konuşmasını yapan KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, KOP Bölgesinde sürdürülebilir turizm yaklaşımının benimsenmesi, sürdürülebilir istihdamın sağlanması ve bölgenin gelişiminde turizmin öncü bir sektör konumuna ulaştırılması amacı ile turizm sektörü için ilke, politika, hedef ve stratejilerin mekânsal boyutu ile değerlendirilerek belirlenmesine yönelik olarak ilgili paydaşların katkısı ile Aksaray, Konya, Karaman ve Niğde İllerini kapsayacak şekilde 2016 yılında hazırlanan KOP Bölgesi Turizm Master Planının yine aynı yıl Bakanlar Kurulu Kararı ile İdarenin görev sahasına eklenen Nevşehir, Yozgat, Kırıkkale ve Kırşehir illeri için de hazırlandığını söyledi.

 

“Bu Plan hizmet kalitesi ve nitelikli işgücüne uzanan yol haritamız olacak”

Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat’ın turizm potansiyeli açısından oldukça önemli kaynaklara sahip olduğunu ifade eden Başkan Bostancı, “Tarihi ve doğasıyla Kapadokya Bölgesi, ülkemizin en fazla ziyaret edilen turizm alanlarının başında gelmektedir. Hacı Bektaş-ı Veli gibi bir gönül erine de yurtluk yapmış bölge Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerindendir. Kırıkkale’de Sulumağara, Hasandede Cami ve Türbesi, Karaahmetli Tabiat Parkı, Büklükale; Kırşehir’de Mucur ve Kepez Yeraltı Şehri, Terme Termal Turizm Merkezi, Ahi Evran Türbesi, Cacabey Cami, Japon Bahçesi ve Arkeoloji Müzesi, Seyfe Gölü ve Hirfanlı Baraj Gölü; Nevşehir’de Ürgüp, Göreme, Zelve, Paşabağı, Çavuşin, Avanos, Uçhisar, Ortahisar, Derinkuyu, Kaymaklı, Hacıbektaş, Kozaklı Termal Turizm Merkezi; Yozgat’ta Sarıkaya Roma Hamamı, Kerkenez Harabeleri, Sorgun Hapis Boğazı Hitit Heykel Atölyesi, Yozgat Çamlığı, Sorgun ve Sarıkaya Termal Turizm Merkezi Bölge’de öne çıkan turizm alanlarıdır. Bu bağlamda bölgeye gelen ziyaretçi sayısının arttırılarak turizm potansiyelinin daha iyi değerlendirilmesi amacıyla turizm altyapısının iyileştirilmesi ve geliştirilmesi, tüm bölgeyi kapsayan bir tanıtım ve pazarlama planının yapılması ve hizmet kalitesini yükseltecek nitelikli işgücü imkanlarının oluşturulmasına yönelik faaliyetlere ilişkin yol haritamızı oluşturacak, yoğun çaba, bilgi paylaşımı ve istişare süreçlerinden geçerek bu güne gelen “KOP Bölgesi Entegre Turizm Master Planı Projesi” çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Görüş ve önerileri ile katkı sunarak sürecin başarıyla bugünlere gelmesini sağlayanlara ayrıca bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

 

KOP İdaresinden Yozgat’a Son İki Yılda 41 Milyon TL Destek”

Yozgat’ın her yönü ile gelişime açık, yatırım ve turizm potansiyeli yüksek bir il olduğunu ifade eden Vali Vekili Salih Altun ise hızlı trenin faal hale gelmesi ve havaalanının açılması ile birlikte turizm potansiyelinden daha da fazla yararlanma imkanı bulacaklarını belirterek, “KOP Bölgesi Entegre Turizm Master Planı çerçevesinde yapılacak işlerin ve yatırımların Yozgat turizmine önemli katkılar sunulacağına inanıyorum. Yozgat Çamlığı ile Fatih, Oluközü, Kadıpınarı, Üçtepeler, Davulbaz tabiat parkı ile, Sarıkaya, Sorgun, Merkez ve Yerköy’deki termal kaynakları ile UNESCO Dünya Mirası geçici listesine alınan Sarıkaya Roma Hamamı, Kerkenez Harabeleri ve tarihi konakları ile eşsiz bir turizm destinasyonudur. Bu çerçevede valiliğimizce önemli turizm çalışmaları yapılmakta ve projeler hazırlanmaktadır" diye konuştu.

 

Yozgat’ın KOP İdaresinin görev sahasına 2016 yılında dahil edildiğini ancak son iki yılda 100’ün üzerinde projeye 41 milyon TL mali destek sağlandığını kaydeden Altun, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Destek kalemlerinin en büyüğünü Küçük Ölçekli Sulama İşleri Programı olarak adlandırılan KOP KÖSİP kapsamında gerçekleştirildi. Arazilerimiz sulak hale getirilerek tarıma kazandırılmasıyla birlikte birim alandan alınan verim artırılarak çiftçilerimizin gelir düzeyi yükseltildi. Bunun yanında TANAP kapsamında yapılan İçme Suyu Destek Programları, Kırsal Dezavantajlı alanlarda kalkınmaya destek programları, KOP TEYAP ile Tarımsal Eğitim ve Yayım Programları ve Hayvancılık Altyapısının Desteklenmesi Projeleri ile Yozgat’a önemli mali desteklemeler yapıldı. KOP İdaresinin ilimize ve bölgemize verdiği destekten dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” 

 

Konuşmalar ardından proje yürütücüsü firma tarafından katılımcılara hazırlanan KOP Bölgesi Entegre Turizm Master Planı hakkında bilgiler verildi.

Bu Haber 3216 Defa Okundu.