Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
ORAN Kalkınma Ajansı’ndan KOP İdaresi Ziyareti

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (ORAN) yöneticilerini ağırladı.

Eklenme Tarihi
07.02.2017
Okunma Sayısı
4126 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (ORAN) yöneticilerini ağırladı.

 

Başkan İhsan Bostancı’yı makamında ziyaret eden ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci ve Yozgat Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Timur Yıldız’la bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda KOP İdaresi görev alanına yeni katılan Yozgat ili özelinde KOP Eylem Planı ve çalışmalar masaya yatırıldı.

 

Toplantıda konuşan Başkan Bostancı, KOP İdaresinin kuruluşunda Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde’den oluşan, 2016 yılında yayımlanan iki yeni Bakanlar Kurulu kararı ile önce Nevşehir ve Yozgat, ardından Kırıkkale ve Kırşehir illerinin görev alanına eklenmesiyle Başkanlığın görev sahasının yaklaşık 100 bin kilometrekareye ulaştığını söyledi. Başkan Bostancı, “Bölgemize yeni katılan yeni illerin KOP Eylem Planı’na entegrasyonu için çalışmalarımıza başladık. Yozgat, Nevşehir, Kırıkkale ve Kırşehir illerimizden proje önerileri istendi. Bu konuda Kalkınma Bakanlığımızın talimatıyla başta ajanslar olmak üzere kamu kurum, kuruluşlarıyla birlikte çalışarak yeni illerimizin KOP Eylem Planı’nına entegrasyonlarını sağlayacağız. Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinden sorumlu olan ORAN Kalkınma Ajansı’mız ile Yozgat özelinde birçok önemli projede birlikte yer alabileceğimizi düşünüyoruz.” diye konuştu.

 

KOP Bölgesine dâhil olmanın Yozgat ve bölge illeri için önemli olduğuna inandığını ifade eden ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci de, KOP Eylem Planına önerilecek projeler ve yapılacak yeni işbirlikleri için şimdiden çalışmalara başladıklarını belirterek, aynı bakanlığa bağlı iki kuruluş olarak KOP Bölge Kalkınma İdaresi ile sahada işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyacaklarını söyledi. 

Bu Haber 4126 Defa Okundu.