Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP Bölgesi için Okuma-Yazma Seferberliği Başlatıldı

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, bölge illerinde öğrencilerin ve vatandaşların okuma alışkanlığının artırılması ve okuma kültürünün sürdürülebilirliğinin sağlaması amacıyla Aksaray, Karaman, Konya, Niğde, Nevşehir ve Yozgat illerinde KOP Okuyor adlı yeni bir projeyi hayata geçirdi.

Eklenme Tarihi
13.08.2016
Okunma Sayısı
4420 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

KOP İdaresi “KOP Okuyor Projesi Mali Destek Programı” Başlattı

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, bölge illerinde öğrencilerin ve vatandaşların okuma alışkanlığının artırılması ve okuma kültürünün sürdürülebilirliğinin sağlaması amacıyla Aksaray, Karaman, Konya, Niğde, Nevşehir ve Yozgat illerinde KOP Okuyor adlı yeni bir projeyi hayata geçirdi.

 

KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, KOP Bölgesi’nde beşeri sermayenin geliştirilmesine büyük önem verdiklerini belirterek; “Başta öğrenciler olmak üzere vatandaşların okuma, yazma alışkanlığının ve kültürünün geliştirilmesi için başlatılan proje ile milli ve manevi değerlere bağlı, vatanını, milletini, bayrağını ve dinini seven bir nesil yetiştirmek için üzerimize düşen her şeyi yapacağız” diye konuştu.

 

“Temel hedef farkındalık oluşturmak”

“KOP Bölgesi’nde Okuma Alışkanlığı ve Kültürünün Artırılması Projesi” kısa adıyla KOP Okuyor Projesi’nin KOP Bölgesi’nin görev alanı içinde yer alan Aksaray, Karaman, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat illerinde bütün kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği içinde uygulanacağını vurgulayan Başkan Bostancı, temel hedeflerinin okuma kültüründe farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.

 

Gelişmiş ülkelerin okuma kültürü ve alışkanlıklarını inceleyerek proje öncesinde ayrıntılı bir çalışma yaptıklarını belirten Başkan Bostancı; “Bu bağlamda KOP Eylem Planımızın beş temel ekseninden birisi olan Beşeri ve Sosyal Yapının Güçlendirilmesi eksenindeki ‘Kültür hizmetlerine erişim artırılacak, okuma kültürünün geliştirilmesi sağlanacak’ eylemi kapsamında 2016 yatırım programına sunduğumuz ‘KOP Bölgesinde Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi’ Kalkınma Bakanlığımızca uygun görülmüştür. Bu kapsamda kalkınmanın eğitimle başlayacağı ilkesiyle Bakanlığımızın destek ve himayelerinde, kamu kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde KOP Bölgesi illerinde “KOP Bölgesi’nde Okuma Alışkanlığı ve Kültürünün Artırılması Projesi” kısa adıyla KOP Okuyor Projesi’ni başlatmış bulunuyoruz. Proje ile KOP Bölgesinde okuma alışkanlığı ve kültürünün geliştirilmesine yönelik kamu kurum ve kuruluşların projeleri mali olarak desteklenecektir. Projenin bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

 

“Proje Kapsamında Yaklaşık 4 Milyon Lira Mali Destek”

Projenin toplam bütçesinin 3 milyon 922 bin lira olduğunu belirten Başkan Bostancı, 2016 yılı için aktarılacak olan kaynağın 1 milyon 263 bin lira, 2017 bütçesinin ise 2 milyon 659 bin lira olduğunu söyledi.

 

Proje bazında en düşük 5 bin en yüksek 50 bin liralık mali destek sağlanacağını belirten Bostancı; “Mali Destek Programına KOP Bölgesi’nde faaliyet gösteren üniversiteler, il ve ilçe özel idareleri,  belediyeler, kamu kurum ve kuruluşları projelerini sunabilecektir. Başvuruların internet üzerinden alındığı Mali Destek Programı için son başvuru tarihi 30 Eylül 2016 Cuma mesai bitimi olarak belirlendi. Konuyla ilgili bilgilere ve başvuru rehberine kop.gov.tr ve kopokuyor.gov.tr internet sitelerinden ulaşılabilinecek” diye konuştu. 

 

KOP Okuyor Projesi İlk Tanıtım Toplantısı Konya’da Yapıldı


Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘KOP Okuyor’ projesinin Konya tanıtımı gerçekleştirildi.

 

Aksaray, Karaman, Konya, Niğde, Nevşehir ve Yozgat’tan oluşan KOP Bölgesinde okuma alışkanlığı ile kültürünün artırılması ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasını amaçlayan KOP Okuyor Projesi’nin ilk tanıtım toplantısı Konya’da düzenlendi.

 

31 İlçe Milli Eğitim Müdürü Katıldı

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, KOP İdaresi Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Tongur, Maarif Müfettişleri Başkanı Mehmet Gürlek, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Özcan ile Konya’nın 31 ilçesinin İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin katıldığı toplantı, Karatay Hacıveyiszade Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirildi.

 

Toplantıda KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın 2014-2018 yıllarını kapsayan KOP Eylem Planı’nda belirlenen amaçlara uygun olarak, ulusal ölçekli stratejiler doğrultusunda; Aksaray, Karaman, Konya, Niğde, Nevşehir ve Yozgat’tan oluşan KOP Bölgesi’nde öğrencilerin ve vatandaşların okuma alışkanlığı ile kültürünün artırılması ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasını amaçlayan KOP Okuyor Projesi’nin tanıtımı yapıldı.

 

Proje tanıtımları, Aksaray, Karaman, Niğde, Nevşehir ve Yozgat illerinde düzenlenecek toplantılarda devam edecek.

 

 

“KOP Okuyor Projesi’nin” Karaman Tanıtım Toplantısı Yapıldı

"KOP Bölgesinde Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi" kapsamında düzenlenen "KOP Okuyor Projesinin Tanıtım Toplantısı"  Karaman Güzel Sanatlar Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

Düzenlenen tanıtım toplantısına, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Tongur, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ile Karaman il merkezinde görev yapan tüm okul ve kurum Müdürleri ile KOP Okuyor Proje Koordinatörü Alper Bilgiç katıldı.

 

KOP Bölgesi’nde yer alan Aksaray, Karaman, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat illerinde okuma kültüründe farkındalık oluşturularak sürdürülebilir hale getirilmesi, öğrencilerin okuma ve yazma alışkanlıklarının geliştirilmesi, bu illerde projelerin uygulanması, koordinasyonunun sağlanması ve projelerin izlenmesi amaçlanan proje kapsamında Proje Koordinatörü Alper Bilgiç tarafından katılımcılara bilgilendirilme yapıldı. (karaman.meb.gov.tr)

 

 

 

“KOP Okuyor Projesi” Aksaray’da Tanıtıldı

 

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlı tarafından bölgede “Okuma Alışkanlığı ve Kültürünün Artırılması Projesi” kısa adıyla başlatılan KOP Okuyor Projesi’nin Aksaray tanıtım toplantısı yapıldı.

 

Aksaray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya KOP İdaresi Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Tongur, Aksaray İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hayrullah Alaboyun, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, kurum ve okul müdürleri ile KOP Okuyor Proje Koordinatörü Alper Bilgiç katıldı.

 

Temel amacı KOP Bölgesinde okuma kültürünün artırılması ve farkındalık oluşturarak bilinçli okuma alışkanlıklarının kazandırılması olan KOP Okuyor Projesi hakkında katılımcılara bilgiler verildi. 

 

 

KOP Okuyor Projesi Yozgat Tanıtım Toplantısı yapıldı.

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın Aksaray, Karaman, Konya, Niğde, Nevşehir ve Yozgat illerinde hayata geçirdiği KOP Okuyor Projesi’nin tanıtım toplantısı Yozgat’ta yapıldı.

 

“KOP Bölgesi’nde Okuma Alışkanlığı ve Kültürünün Artırılması Projesi” kısa adıyla KOP Okuyor Projesi’nin Yozgat tanıtımı Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Yozgat Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tekin, KOP İdaresi Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Tongur, ilçe milli eğitim müdürleri, okul ve kurum müdürleri katıldı.

 

KOP Bölgesi’nde yer alan Aksaray, Karaman, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat illerinde okuma kültüründe farkındalık oluşturularak sürdürülebilir hale getirilmesi, öğrencilerin okuma ve yazma alışkanlıklarının geliştirilmesi, bu illerde projelerin uygulanması, koordinasyonunun sağlanması ve projelerin izlenmesi amaçlanan proje kapsamında Proje Koordinatörü Alper Bilgiç tarafından katılımcılara bilgilendirilme yapıldı.

 

 

* KOP Okuyor Projesi ile ilgili bilgi ve başvuru şartlarını öğrenmek için tıklayınız. 

Bu Haber 4420 Defa Okundu.