Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP Bölgesi'ndeki Girişimci Öğrenciler İçin Let’s Up Programı Tanıtıldı

Yenilikçi teknoloji ve bilgi geliştirme alanında faaliyet gösterecek girişimciler için oluşturulan Girişim Evi bünyesinde yürütülecek Let’s Up Programı, düzenlenen etkinlik ile tanıtıldı.

Eklenme Tarihi
04.03.2016
Okunma Sayısı
3544 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Üniversitelerde girişimcilik, yeni ekonomi, bilgi toplumu ve gelişen girişimcilik ekosistemiyle ilgili eğitimler verilip, farkındalık yaratmak amaçlanan Let’s Up Programı ile geleceğin girişimcileri olmak isteyen üniversite öğrencileri, girişimcilik ekosistemi hakkında bilgi alacak, iş planı ve işletme yönetimi kavramlarıyla tanışarak fikir/proje üretme, yönetme ve ticarileştirme deneyimi kazanacak.

 

Niğde Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’te gerçekleştirilen Let’s Up Programı tanıtım toplantısına Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şener, Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Soylu, AHİLER Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fatih Yıldız, dekanlar, müdürler, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Törende ilk olarak Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Soylu bir konuşma yaptı. Soylu, öğrencilerin içindeki henüz keşfedilmemiş girişimcilik iş fikirlerini ortaya çıkarmak ve özellikle son sınıf öğrencilerinin mezun olur olmaz bu iş fikirlerini hayata geçirmesini sağlamak amacıyla bu projelerin gerçekleştirildiğini söyledi.

 

AHİLER Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fatih Yıldız konuşmasında girişimcilik üzerine yapılan programları desteklediklerini ifade ederek öğrencilerin mezun olduklarında iş fikirlerini gerçekleştirebilmeleri için birçok destek olduğunu ve fikirlerin artık daha kolay gerçekleştirilebilir hale geldiğini belirtti.

 

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı yaptığı konuşmada KOP idaresinin projeyi neden desteklediğini, KOP Bölge Kalkınma İdaresinin stratejilerini ve bölge kalkınma çalışmaları kapsamında bu projenin hangi konumda olduğunu anlattı.

 

Törenin son konuşmasını Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür yaptı. Öğrencileri artık girişimci bir kültür edinmiş ve mezuniyetten sonra kendi işyerini kurabilecek potansiyele sahip insanlar olarak görmeyi arzu ettiklerini ifade eden Rektör Görür, kamunun artık birçok alandan çekildiğini bu nedenle artık devlet kapısında iş aramaktan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi. İmkânların eskisi gibi kısıtlı olmadığını ve çok ciddi desteklerin olduğunu kaydeden Rektör Görür, “Ülke olarak, Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023 yılında toplam ihracat hacmimizi 500 milyar dolar seviyesine çıkarmayı, Ar-Ge yoğunluğunu %3 düzeyine çekmeyi, üretim içindeki yüksek teknolojili ürünlerin payını ise en az %20'lere yükseltmeyi hedefliyoruz. Bu hedeflere ulaşabilmek için; bilgiyi üreten Üniversitelere, nitelikli bilgiyle donatılmış değerli girişimci ve yenilikçi genç kardeşlerimize büyük sorumluluklar düşmektedir” dedi.

 

Açılış konuşmalarının ardından Girişim Merkezi Yönetici Ortağı Fatih Canan Let’s Up Programını tanıttı. Konuşmasına girişimciliğin önemi ve iş geliştirme alanlarından bahsederek başlayan Canan, Girişimcilik ve iş geliştirmede en önemli kitlenin üniversite öğrencileri olduğunu, katma değerli girişimcilik yapılması gerektiğini ve yeni ekonominin teknoloji inovasyonu üzerinden geliştiğini belirterek Teknolojik fikre sahip olan öğrencilerin TÜBİTAK programlarına başvurabilmeleri için izlemeleri gereken yolu anlattı. Programın başvuru şekli ve tarihinden bahseden Fatih Canan öğrencilerin sorularını yanıtladıktan sonra teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

 

(Kaynak: Niğde Üniversitesi Web Sitesi)

Bu Haber 3544 Defa Okundu.