Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP Bölgesi’nin Sorunları Kadın ve Genç Girişimcilerden Dinleniyor

Yeni KOP İlleri için “Girişimcilik ve Yenilik İhtiyaç Analizi Projesi” Çalışmaları Devam Ediyor.

Eklenme Tarihi
23.11.2017
Okunma Sayısı
5221 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

 

Kalkınma Bakanlığına Bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, ilkini 2016 yılında Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde için başlattığı ‘Girişimcilik ve Yenilik İhtiyaç Analizi Araştırma Projesi’nin ikinci ayağını Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat illeri için başlattı. Sahada yüzyüze mükalat yöntemiyle gerçekleştirilen çalışmalarda kadın ve genç girişimciler ile işadamlarının sorunları yerinde tespit ediliyor.

 

KOP Bölgesi illerinin sanayileşme, girişimcilik, Ar-Ge ve yenilikçilik ile üniversite-sanayi işbirliği alanlarındaki mevcut durumunu ve sorunlarını tespit etmek ve daha rekabetçi, buluş yapan, yüksek katma değer üreten, yenilikçi bir ekonomik yapıyı oluşturmak için bölge illerindeki sanayileşmenin, girişimciliğin ve yenilikçilik ekosisteminin hızla gelişmesini desteklemek üzere hayata geçirilen ‘Girişimcilik ve Yenilik İhtiyaç Analizi Araştırma Projesi’ KOP İdaresi uzmanlarının da katılımıyla, sorunları ‘Yüzyüze Mülakat’ yöntemiyle sahada tespit ediyor.

 

Girişimcilik ve Yenilik İhtiyaç Analizi Araştırma Projesi’nin; ‘Mevcut Durum Analizi’, ‘Girişimcilik ve Yenilik İhtiyaç Analizi’ ve ‘Sonuç ve Değerlendirme’ olmak üzere 3 temel eksen üzerinde kurulduğunu belirten KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, bu bağlamda bölge illerindeki sanayi, girişimcilik, yenilik, Ar-Ge ve üniversite-sanayi işbirlikleri alanındaki potansiyelin belirlenmesi, yaşanan sorunların giderilmesine yönelik çözümlerin üretilmesi ve aynı zamanda bunlarla ilgili stratejiler ve yol haritasının oluşturulması ile buna yönelik tedbirlerinin geliştirilmesini hedeflediklerini söyledi.

 

“Yüzyüze Görüşmelerle Önümüzü Göreceğiz”

“Sanayi konusu, bir bölgedeki gerek temel ekonomik faaliyeti oluşturması gerekse girişimcilik ve yenilikçilik faaliyetlerinin esas altyapısını meydana getirmesi bakımından mevcut durum analizlerinin ilk ve en önemli aşamasıdır” diyen Başkan Bostancı; “İlk olarak; KOP Bölgesinde sanayi gelişiminin, yapısının, sektörel ve mekansal dağılımının ve kümelenme eğiliminin incelenmesi ile bölge illerinde sanayinin güçlü ve zayıf yönlerinin belirlenmesi, sanayiye yönelik fırsat ve tehditlerin tespit edilmesi, sanayi alanındaki yasal uygulamaların ve yatırımlara verilen teşvik ve desteklerin analizi ile sanayi üzerine yapılan bilimsel ve kurumsal çalışmaların değerlendirilmesi yapılmaktadır. İkinci olarak, sanayinin mevcut durumu odak grup toplantıları ve yarı yapılandırılmış yüz yüze mülakatlara dayanan saha araştırmasından elde edilen bulgulara göre ortaya konulmaktadır. Üçüncü olarak ise sanayiye verilen teşvik ve destekler analiz edilmektedir. Bu kapsamda KOP illerinde sanayiye giden yatırım teşvikleri ile sanayileşmeyi etkileyen diğer mali ve teknik destekler ile kamu tarafından bölgeye yapılan yatırımlar hem istatistiksel göstergelerle hem de saha araştırmasından elde edilen bilgi ve bulgularla ortaya konulmaktadır.” dedi.

 

Nevşehir, Yozgat, Kırıkkale ve Kırşehir için 2017 yılında başlanan projenin 2018 yılı Mayıs ayında tamamlanması ve sonuçlarının kamuoyuyla paylaşılması öngörülüyor. 

Bu Haber 5221 Defa Okundu.