Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP Bölgesinde ‘Melek Yatırımcılık Ağı’ Kurulacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen, Selçuk Üniversitesi ile Konya Teknokent tarafından yürütülen "KOP'ta Girişim Projesi” kapsamında düzenlenen Melek Yatırımcılık Tanıtım Toplantısı Konya’da gerçekleştirildi.

Eklenme Tarihi
29.03.2019
Okunma Sayısı
3191 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen, Selçuk Üniversitesi ile Konya Teknokent tarafından yürütülen "KOP'ta Girişim Projesi” kapsamında düzenlenen Melek Yatırımcılık Tanıtım Toplantısı Konya’da gerçekleştirildi.

 

Toplantıya; KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara, Selçuk Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Tahir Balevi, Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Birol Dağ, Konya Girişimci İş İnsanları Derneği Başkanı Eyüp Kırboğa ve girişimci iş adamları katıldı.

 

“KOP Bölgesi Melek Yatırımcılık ağının kurulmasını çok önemsiyoruz”

Melek Yatırımcılık fikrinin son yıllarda tüm dünyada kabul gören yeni bir girişimcilik alanına dönüştüğünü, 2017 yıl sonu itibariyle dünya genelinde melek yatırımcılar ve girişim sermayesi şirketleri aracılığıyla, girişimcilere aktarılan kaynak tutarının 60 milyar dolar olarak gerçekleştiğini belirten KOP Başkanı İhsan Bostancı, 2018 yılında bu rakamın yüzde 50 hacim genişleterek yaklaşık 90 milyar dolara yükseldiğini söyleyerek; “Rakamın neden bu kadar hızlı arttığını incelendiğinde karşımıza birkaç neden çıkmaktadır. Özellikle melek yatırımcılık doğru yapıldığında büyük kazançlar sağlamaktadır. Doğru fikir, ürün ve girişimciye yatırım yapıldığında yatırımın geri dönüşü çok hızlı olabiliyor. Genellikle rutin faaliyetler yürüten iş insanları için melek yatırımcılık faaliyetleri, inovasyona dayalı yeni ekonomiyi keşfetme ve teknolojik gelişmeleri yakından takip etme imkanı sunuyor. Teknolojik gelişmeler birçok sektörde iş şekillerini değiştirmekte. Bazı mesleklerin gelecekte var olmayacağı, yeni mesleklerin ortaya çıkacağı öngörülmektedir. Bu bağlamda melek yatırımcı olmanın yeni ekonomide yer bulabilmek adına büyük fırsatlar barındırdığını düşünüyoruz. Bütün bu getirileri gözeterek biz de KOP İdaresi olarak projemiz kapsamında ve ötesinde, paydaşlarımızla birlikte KOP Bölgesi Melek Yatırımcılık ağının kurulmasını çok önemsiyoruz. Projede ‘Girişimcilik Ön Eğitimleri’ni tamamlamış olan adaylar halen Girişimcilik Temel Eğitim programlarına devam etmektedirler. Projenin yatırımcılık ayağında ise bugün sizlere tanıtımı yapılacak olan bölgesel melek yatırım ağı diğer bir deyişle “KOP Melek Yatırım Ağı” altyapısının oluşturulması da planlanmaktadır. Proje kapsamında Melek Yatırımcılık alanında verilecek eğitimlerimize katılımlarınız konusunda siz kıymetli iş insanlarımıza davetimizi yinelemek istiyorum. Bu çalışmalar ancak sizlerin ilgisi ve katkısı ile bir anlam ifade etmektedir. Projeye emek veren herkese başta Selçuk Üniversitemiz olmak üzere Konya Teknokent’e ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“Bir iyilik projesi”

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara ise "İyilik yapmak deyince aklıma melek yatırımcılar geliyor. Yapabilirlerse dünyada iyiliği melek yatırımcılar yapacak. Dünyada en önemli zaman işte şu zamandır. Dünyada en önemli kişi de yanımızdaki kimse odur. Bizi iyilik yapmak üzere işte bu zamanda, birbirimizle buluşturan bu var olan süreci ve projeyi destekleyen KOP İdaresi Başkanlığımıza, projenin yürütülmesini sağlayan Teknokent'te ve teknoloji transfer ofisindeki arkadaşlarımıza ama asıl bu projeyi anlamlandıran, anlamlı olan projeyi de ileriye taşıyabilme erdemini ve onurunu gösterebilen sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu süreç hem bizi onurlu hem de onurlu olduğu kadar ülkemize sağlayabileceğimiz görevi yerine getirme noktasında çok büyük görevler veriyor. Biz Konya'da üniversiteler olarak bütün üniversitelerimizle beraber bir olabilmenin beraber olabilmenin, beraberce çalışabilmenin onurunu taşımış bir bölge olarak sanayicilerimizle, esnafımızla, bilgi ve birikimimizi ortaya koyabilme beraberliğini sürdürmeye gayret ediyoruz" şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından Şirket Ortağım Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Melek Yatırımcı Ağı Başkanı Mehmet Buldurgan ve Girişim Merkezi Kurucu Ortağı Taner Baltacı projeye ilişkin sunumlarını gerçekleştirdi. Programın sonunda sunumu gerçekleştirenlere KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı ve Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Birol Dağ tarafından hediye takdim edildi.

Bu Haber 3191 Defa Okundu.