Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP Cebir Kütüphanesi Nevşehir’de Açıldı

KOP İdaresi tarafından finanse edilen, Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen tematik ‘KOP Cebir Kütüphanesi’ törenle açıldı. Cebirsel ve Bilimsel Kitaplar, Matematik ve Zeka Oyunları ile Teorem İspat Maketleri gibi yüzlerce materyalin yer aldığı kütüphane, gelecek Türkiye’sinin bilim insanlarına hizmet verecek.

Eklenme Tarihi
01.10.2021
Okunma Sayısı
1079 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

KOP İdaresi tarafından finanse edilen, Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen tematik ‘KOP Cebir Kütüphanesi’ törenle açıldı. Cebirsel ve Bilimsel Kitaplar, Matematik ve Zeka Oyunları ile Teorem İspat Maketleri gibi yüzlerce materyalin yer aldığı kütüphane, gelecek Türkiye’sinin bilim insanlarına hizmet verecek.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından KOP Okuyor programı kapsamında finanse edilen KOP Cebir Kütüphanesi; Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin, Belediye Başkanı Mehmet Savran, İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol ile okul müdürleri ve öğrencilerin katılımı ile hizmete açıldı.

 

Açılışta konuşan Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel; “Çocuklarımızın çağın şartlarına uygun olarak tam donanımlı yetişmesi önceliğimiz olduğu için eğitim yatırımlarına çok önem veriyoruz. KOP Tematik Cebir Kütüphanesi’nin ilimizin eğitiminin kalitesini artıracağına, öğrencilerimizin Matematik okuryazarlığının gelişmesine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu değerli fikrin hayata geçirilerek bu kadar faydalı bir kütüphanenin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

KOP İdaresinin; ‘Türkiye’nin güçlü bölgelere ihtiyacı var’ teziyle bölgedeki üniversiteler, yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörle birlikte güç birliği yaparak çalışmalarını sürdürdüklerini belirten KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin, “Paydaşımız Nevşehir İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde çalışarak Nevşehir eğitimine katkı sunacak pek çok projeyi birlikte gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişimine katkı sağlayacak bu projelerin etkide çok daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Bölgemizin ilk ve tek tematik kütüphanesini Nevşehir'de açıyoruz. Diğer illere de örnek olacağına inanıyorum. Burada çocuklarımız kaliteli bir zaman geçirecek, geleceğin mühendisleri yetişecek. Böyle bir proje yaptıkları için Nevşehir Millî Eğitim Müdürümüze ve ARGE Birimine teşekkür ederim.” diye konuştu.

 

Kütüphane binası için Gülbahçe Park alanı içerisindeki yapıyı projeye tahsis eden Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, “İlimizdeki öğrencilerin rahat ve kaliteli eğitim alabilmesi için İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği içinde çalışıyoruz. Nevşehir Belediyesi olarak eğitim alanında yapılacak her türlü çalışmaya destek olmaya hazırız. Bölgemizin ilk ve tek Cebir Kütüphanesinin ilimize kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat Demir ise şöyle konuştu; “KOP Bölgesine bağlı ilimizde öğrenim görmekte olan öğrencilerimizin matematiğe ve bilime bakış açılarını olumlu yönde geliştirmek, öğrencileri bilime yönelik faaliyetlere yönlendirmek ve öğrencilerin bilimsel farkındalıklarını arttırmak amacıyla kütüphanemizi kurduk. İç Anadolu Bölgesi’nde bir ilk olması hasebiyle KOP İdaresince de önem arz eden KOP Tematik Cebir Kütüphanesi ile öğrencilerimizin bilimsel ve cebirsel-dijital donatım ve kitaplarla iç içe olması; aynı zamanda bu donatımları kullanmaları ve kitapları okumaları suretiyle bilimsel ve matematiksel okuryazarlıklarının arttırılmasını ve geliştirilmesini hedeflemekteyiz. Kütüphanemiz ilimiz eğitimine hayırlı olsun”

 

Konuşmaların ardından, dijital içerikler ve bu içeriklerin kullanılacağı bilgisayarlar, matematiksel oyunları, teorem ispat maketleri, zekâ oyunları, cebirsel ve bilimsel kitaplar gibi yüzlerce materyalin bulunduğu kütüphane kurdele kesimi ile hizmete açıldı.

Bu Haber 1079 Defa Okundu.