Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP Destekli Fide Dikim Makinaları Çiftçiye Daha Çok Kazandıracak

KOP İdaresi tarafından finanse edilen ‘KOP Bölgesinde Fide Dikim Makinesi ile Uygulama Projesi’ ile kazanan yine bölge çiftçisi olacak. 4 tarım işçisinin bir günde dikebileceği fide sayısı 2 binli sayılarla sınırlı kalırken yeni makine ekipmanları sayesinde günlük 320 bin fide toprakla buluşabilecek.

Eklenme Tarihi
30.11.2020
Okunma Sayısı
1104 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

 

KOP İdaresi tarafından finanse edilen ‘KOP Bölgesinde Fide Dikim Makinesi ile Uygulama Projesi’ ile kazanan yine bölge çiftçisi olacak. 4 tarım işçisinin bir günde dikebileceği fide sayısı 2 binli sayılarla sınırlı kalırken yeni makine ekipmanları sayesinde günlük 320 bin fide toprakla buluşabilecek.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından kısa adı KOP TEYAP olan KOP Tarımsal Eğitim ve Yayım Programı kapsamında finansman desteği sağladığı, Meram Belediyesi, Meram Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü, Karatay Ziraat Odası ile Konya Sebze Üreticileri Birliğinin proje ortağı olarak yer aldığı ‘KOP Bölgesinde Fide Dikim Makinesi ile Uygulama Projesi’ hizmete başladı.

 

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan vekili Halil İbrahim Tongur, Meram Kaymakamı Resul Çelik, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin, Karatay Ziraat Odası Başkanı Rıfat Kavuneker, Meram Ziraat Odası Başkanı Murat Yağız ve Konya Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Ali İhsan Uyanık ile çok sayıda çiftçinin katıldığı programda, yarısı 4 sıralı diğer yarısı ise 5 sıralı olan toplam 6 adet fide dikim makinesi hakkında bilgiler verildi. Fidelerini ‘Meram Sebze Fidesi Üretim tesisinden alan çiftçilerin kullanımına verilecek makineler sayesinde günde 2 bin adet olan elle dikim gücü kapasitesi makineler yardımıyla günlük 320 bin adede kadar çıkabilecek.

 

“Yenilikçi Projeler Özel İlgi Alanımız”

KOP İdaresi olarak, büyük küçük ayrımı yapmaksızın yenilikçi ve fayda temelli her projeyi desteklemek adına özel bir gayret gösterdiklerini belirten KOP Başkanı Halil İbrahim Tongur, 283 bin TL tutarındaki hibe desteği ile kamu kaynakları israf edilmeden hem bölge çiftçisi için çok faydalı işlerin yapılabileceğini hem de birden fazla kurumun bir araya gelerek önemli iş birliklerinin ortaya çıkabildiğini görmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek; “Bu birliktelikten Konya özelinde tüm KOP Bölgesi çiftçileri için önem arz eden bu tesisin ortaya çıkması bizi mutlu ediyor. Meram Sebze Fidesi Üretim Tesisi bölgemizi oluşturan Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat illeri arasında en büyük fide üretim tesislerinden biri. KOP olarak yenilikçi, üreticimize, çiftçimize ve vatandaşlarımıza faydalı projeleri önceliyoruz. Fide tesisinin bir devamı niteliğinde olan fide dikim makinaları da bu yenilikçi projelerimizin bir ürünüdür. Bu insan hayatına dokunan projelerden biri olacaktır. Az zamanda daha çok iş yapılacak. Tesis ile tüm KOP Bölgesinin ihtiyaçlarına cevap vermek istiyoruz. Kazanan KOP Bölgemiz ve çiftçimiz olacaktır. Projeye destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Çiftçilerimize hayırlı olsun” dedi.

 

“KOP İdaresinin Destekleri Her Zaman Yanımızda”

Göreve başladıkları günden bu yana tarımla uğraşan kesimi asla ihmal etmediklerini ve her daim desteklemeye devam ettiklerini ifade eden Meram Kaymakamı Resul Çelik, bu çerçevede çiftçilerin tarladaki emeklerinin boşa gitmemesi ve kazançlarının bol ve bereketli olması için projeler hazırladıklarını hatırlattı. Her projelerinde KOP İdaresi ile Meram Belediyesinin imkanlar ölçüsünde sınırsız desteğini aldıklarını söyleyen Kaymakam Çelik, ‘KOP Bölgesinde Fide Dikim Makinesi ile Uygulama Projesi’nde de KOP destekleri ile yola çıktıklarını ifade ederek; “Çiftçilerimizin her daim yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bu noktada sunduğumuz projelerin tamamında güzide kurumumuz KOP İdaresinin desteğini aldık. Böylelikle kazanan Meram ilçemiz, Meramlı çiftçimiz başta olmak üzere bölgemiz oldu. Bu bereket için planlayandan uygulayana kadar herkese teşekkür ediyor, makinaların çiftçimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

 

“Makinalarla Üretim Artacak, Çiftçilerimiz Daha Çok Kazanacak”

Fide Üretim Tesisinin, Konya’ya ve Meram’a kazandırılmış olmasının önemli bir hizmet olduğuna vurgu yapan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ise tesisin yüzünün akıyla birinci yılını geride bıraktığını söyledi. Önümüzdeki süreçte tesisin eksiklerini gidererek yeni teknolojilerle güçlenerek yoluna devam edeceğini aktaran Başkan Kavuş, “Hayatın her alanında olduğu gibi tarımda da teknoloji büyük önem taşıyor. Konya sadece bir tarım şehri değil, Türkiye’nin büyük tarım sanayilerinden birini bünyesinde barındıran bir şehir. Biz bu teknolojiyi en iyi şekilde kullanmayı hedefliyoruz. Bugünde fide dikim makinalarını Meram ve Konya çiftçimizin hizmetine kazandırmış olmanın mutluluğu ile bir araya geldik. Çiftçimiz 4 işçiyle günde 2 bin marul fidesi dikebilirken bu makinalar sayesinde bir günde 320 bin fide dikebilecek. Hem de cüzi bir miktarla. Bu yatırımı para kazanmak için değil çiftçimize destek vermek için gerçekleştirdik. Kazanan her zaman çiftçimiz olacak. Projemizin paydaşlarına destekçilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.   

Bu Haber 1104 Defa Okundu.