Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP İdaresi ‘Çetin Abi’sini Unutmadı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, hayatını kaybeden personelinin adını kütüphaneye verdi. KOP çalışanlarının ‘Çetin Abi’si olarak tanınan Çetin Gök’ün adı memleketi Doğanhisar’da açılan kütüphanede yaşatılacak.

Eklenme Tarihi
13.09.2018
Okunma Sayısı
3374 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, hayatını kaybeden personelinin adını kütüphaneye verdi. KOP çalışanlarının ‘Çetin Abi’si olarak tanınan Çetin Gök’ün adı memleketi Doğanhisar’da açılan kütüphanede yaşatılacak.

 

Kısa adı KOP OKUYOR olan ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin ilk 100 günlük İcraat Programında yer alan “KOP Bölgesinde Okuma Kültürünün Artırılması Projesi” faaliyet alanındaki Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat illerinde proje desteklerini sürdürüyor.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile KOP İdaresi tarafından desteklenen; Doğanhisar Kaymakamlığı, Doğanhisar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen Çetin Gök Kütüphanesinin açılışına İlçe Kaymakamı Abdulkerem Abbasoğlu, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, Doğanhisar Belediye Başkanı Abdullah Koç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Tongur, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

 

KOP İdaresinin 95 bin TL tutarındaki finansman desteği ile Doğanhisar ilçesine son derece modern bir kütüphane kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Kaymakam Abdülkerem Abbasoğlu, “KOP İdaremizin katkısı bizler için projenin tetikleyicisi oldu. Kütüphaneler Genel Müdürlüğünün takibiyle ilçemize uzun yıllar hizmet verecek önemli bir eser ortaya çıktı. Desteklerini esirgemeyen KOP Başkanı İhsan Bostancı’ya, Kütüphaneler Genel Müdürü Hamdi Turşucu’ya, Belediye Başkanımız Abdullah Koç’a ve Milli Eğitim Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, KOP Okuyor Projesinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin ilk 100 Günlük İcraat Programı arasında yer aldığını belirterek, İdare olarak ulaşımdan enerjiye, tarım ve sulama altyapısından sosyal ve kültürel projelere kadar tüm sektörlerde bölgenin topyekûn gelişmesi, üretim artışı ve istihdama yönelik projeler için mali desteklerini sürdürdüklerini kaydetti. KOP İdaresinin kocaman bir aile olduğunu ifade eden Başkan Bostancı, Doğanhisar’da yapılan kütüphaneye görevi başında hayatını kaybeden ve herkesin ‘Çetin Abi’si olan rahmetli Çetin Gök’ün adını vermeyi uygun gördüklerini vurgulayarak kütüphanenin herkese hayırlı olmasını diledi.

 

Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu ise KOP Okuyor Projesinin çok önemli bir proje olduğunu belirttiği konuşmasında, Kültür Bakanlığının ülke genelindeki kütüphaneleri güncelleyerek yaşanabilir mekanlar haline getirdiğini, artık kütüphaneleri sadece kitap ödünç alıp verme yerlerinden ibaret görmediklerini belirtti. KOP İdaresi, Doğanhisar Kaymakamlığı ve Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Genel Müdürlüğü işbirliği ile yapılan Çetin Gök Kütüphanesinin geçmişi ilim ve irfana dayanan bir neslin yeniden ayağa kalkışının sembolü olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Haber 3374 Defa Okundu.