Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP İdaresi’nde Hayvancılık Desteklemeleri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

KOP, DAP, GAP ve DOKAP kapsamındaki 35 ilde uygulamaya giren damızlık koç, boğa ve teke alımı ve ahır inşaat ve tadilatlarına yönelik yapılacak desteklemelerin ayrıntıları Konya’da masaya yatırıldı.

Eklenme Tarihi
05.07.2014
Okunma Sayısı
3214 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

KOP, DAP, GAP ve DOKAP kapsamındaki 35 ilde uygulamaya giren damızlık koç, boğa ve teke alımı ve ahır inşaat ve tadilatlarına yönelik yapılacak desteklemelerin ayrıntıları Konya’da masaya yatırıldı.

 

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı konferans salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğüne bağlı Altyapı ve Çevre İzleme Daire Başkanı Ramazan Koçak, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı İhsan Bostancı, Konya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyfettin Baydar ile KOP Bölgesi İllerinden Gıda Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlüğüne bağlı 120 kişilik bir ekip katıldı.

 

“KOP, Bölge için tam bir Katalizör”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Konya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyfettin Baydar, KOP Bölgesi’ndeki hayvancılık faaliyetlerinin desteklenmesinin, bu hale gelmiş olmasının çok büyük gayretler gerektirdiğini ve bunun neticesinde böylesine farklı bir desteklemeden bölge olarak yararlanıldığını belirtti.

 

“Gıda Tarım ve Hayvancılık teşkilatları olarak KOP Bölge Kalkınma İdaresi’nden ciddi anlamda faydalanacağımız ve alacağımız çok şeyler var” diyen İl Müdürü Baydar, biz derken tarım ve hayvancılık sektörü paydaşlarının tamamını kastettiğini ifade ederek, “Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde’nin kalkınmasında, gelişmesinde çok önemli bir katalizör rol üstelen KOP Bölge Kalkınma İdaresi, bizim çok değer verdiğimiz ve birlikte çalışıp, ‘Sektörleri nasıl kalkındırır ve güçlendirebiliriz’i tartıştığımız bir yapıdır. Kalkınma üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın muazzamın üzerinde bir gayreti var. Üretmede, kırsal kalkınmada çok büyük bir gayreti var. Diğer dünya ülkeleri ile Türkiye kıyaslandığında ülkemizdeki tarımsal desteklemeler ve tarımsal politikalardaki akıcılık, süreklilik ve çok güçlü desteklemeler hakikaten muazzam bir halde. Bunu da özellikle Avrupa ülkelerini incelediğiniz zaman çok net görebiliyorsunuz. Bizler, kalkınmanın ve üretmenin lokomotifiyiz ve bu konu üzerinde ciddi anlamda gayretler sarf etmeliyiz. Neler yapacaksak, hangi potansiyeli etkin hale getireceksek ciddi araştırmalar yapıyor ve yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

 

“KOP İlleri ne kadar şanslı olduğunun farkına varmalı”

Altyapı ve Çevre İzleme Daire Başkanı Ramazan Koçak ise konuşmasına KOP Bölge İllerinin ne kadar şanslı olduğunu dile getirerek başladı. Başta KOP İdaresi olmak üzere tüm paydaşların Hayvancılık Desteklemesini çıkartmak için çok yoğun çaba sarf edildiğine dikkat çeken Koçak, destekleme kapsamındaki illerde mevcut damızlık sığır ve damızlık koyun işletmelerinin inşaat ve damızlık erkek materyal temininin desteklenmesine ilişkin uygulama esasları tebliğin 5 Temmuz 2014 tarihli Resmi Gazetede yayınlandığı belirtti. 

Koçak, hedef kitlelerinin yeni işletmelerden ziyade mevcut Aile işletmeleri olduğunun altını çizerek “Kalkınma Bölgeleri’nde Eylem Planları kapsamında toplam 35 ilimizde küçük ve orta ölçekli Aile İşletmelerine yeni Hayvancılık Desteklemeleri vereceğiz. Yani yeni yatırımlardan ziyade mevcut Aile İşletmelerini hedefledik” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından katılımcılar Hayvancılık Desteklemeleri hakkında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı temsilcilerine sorular yönelterek detaylı bilgiler aldı.

Bu Haber 3214 Defa Okundu.