Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP İdaresi’nden Aksaray’da ‘KOP Ortak Akıl’ toplantısı

Aksaray Valiliği tarafından hazırlanan Aksaray İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı'nı içerisinde yer alan “KOP Bilgi ve Ortak Akıl Buluşmaları Toplantısı” yapıldı.

Eklenme Tarihi
20.01.2016
Okunma Sayısı
3286 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Aksaray İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Aksaray Ziraat Odası, Aksaray Ticaret Borsası ve Aksaray Sanayi ve Ticaret Odası işbirliği ile düzenlenen toplantıya Vali Şeref Ataklı, İl Genel Meclis Başkanı M. Muammer Tüzün, Belediye Başkanı Haluk Şahin, KOP İdaresi Başkan Yardımcısı H. İbrahim Tongur, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, KOP İdaresi Koordinatörleri, sivil toplum kuruluşları, sektör paydaşları ve Stratejik Plan ile alakalı kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri katıldı. 

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Şeref Ataklı, Aksaray için hazırlanan Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı'nı ilin gelişmesi ve kalkınması için önemsediklerini söyledi. Vali Ataklı, KOP Bölgesi’nin kalkınması ve genişlemesi için kurulan KOP İdaresi ile işbirliği içinde çalıştıklarını ifade ederek, toplantının planda yer alan projelerin hayata geçirebilmesi için önemli olduğunu vurguladı. 

 

Açılış konuşmalarının ardından Aksaray Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı İl Müdürü Bestami Zabun tarafından sunuldu. KOP İdaresi uzmanları tarafından da plan kapsamında KOP İdaresi’nin 2015 yılına kadar yaptığı çalışmalar ve 2016 yılında yapacağı çalışmalar anlatıldı.

Toplantının son bölümünde Aksaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Alptekin Karagöz’ün moderatörlüğünde KOP İdaresi Koordinatörleri tarafından katılımcıların soruları cevaplandırıldı. 

Bu Haber 3286 Defa Okundu.