Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP İdaresi’nden ‘Hayırlı Olsun’ Ziyaretleri

KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, KOP ili Valilerine, yerel yöneticilere ve KOP İdaresi görev alanına yeni giren iller Nevşehir ve Yozgat’a hayırlı olsun ziyaretlerinde bulundu.

Eklenme Tarihi
01.07.2016
Okunma Sayısı
3516 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, beraberindeki heyet ile birlikte üç gün süren bir programla, görev yerlerine yeni atanan KOP ili Valilerine, yerel yöneticilere ve KOP İdaresi görev alanına yeni giren iller Nevşehir ve Yozgat’a hayırlı olsun ziyaretlerinde bulundu.

 

Kalkınma Bakanlığına bağlı olarak 2011 yılında Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde’den oluşan bölgenin kalkınmasına hız vermek amacıyla kurulan KOP İdaresi Başkanlığı, 2016 yılında Nevşehir ve Yozgat’ın da eklenmesiyle hizmet verdiği il sayısını 6’ya çıkardı.

 

KOP Bölgesine yeni katılan Nevşehir ve Yozgat’ta, il yöneticileri ile tanışarak birlikte hareket edilecek kamu kuruluşları, yerel yönetimler ile sivil toplum kuruluşları arasındaki koordinasyonu sağlanmak ve Haziran ayından yayımlanan kararname ile tamamı değişen yeni KOP illeri valilerine ‘Hayırlı Olsun’ ziyaretlerini amaçlayan ziyaretler üç gün sürdü. KOP Başkanı İhsan Bostancı’ya ziyaretlerinde Başkan Yardımcısı H. İbrahim Tongur ve koordinatörler de eşlik etti.

 

Bölge paydaşlarına ‘Hayırlı Olsun ve Entegrasyon’ ziyareti

Birinci gün gerçekleştirilen ziyaretlerde ilk olarak Niğde’ye gerçekleştirilen ziyarette görevine yeni atanan Niğde Valisi  Ertan Peynircioğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulunuldu. Ardından Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ı makamında ziyaret eden KOP heyeti, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu’nu, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’ü, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna’yı ziyaret etti. Ardından Aksaray’a geçen heyet burada Aksaray Valisi Aykut Pekmez’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

 

Programın ikinci gününde KOP Bölgesine yeni ilave edilen Nevşehir’e geçen heyet burada Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ı ziyaret etti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz’ı, Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili ve Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan ve Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç’ı ziyaret eden KOP İdaresi Başkanı Bostancı, Belediye Başkanı Hasan Ünver’le de bir araya geldi.

 

Ziyaret programının son gününde ise sırası ile Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat İl Özel idaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaettin Özdemir, Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Metin Özışık ve Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salim Karacabey’i ziyaret eden KOP heyeti, katılım koordinasyon sürecini başlattı.

 

Ziyaretlerin son derece verimli geçtiğini kaydeden KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, bölgenin tarım, sanayi, ticaret ve turizm gibi öne çıkan sektörlerle eşgüdümlü olarak büyümesi için çalıştıklarını söyledi. Nevşehir ve Yozgat’ın eklenmesiyle KOP Eylem Planı’nın ve uygulanan projelerin güncelleneceğini kaydeden Başkan Bostancı, “Bölgemiz yeni illerimizin katılımıyla çeşitlendi ve büyüdü. Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2015 yılı verilerine göre 3 milyon 105 bin olan KOP Bölgesi nüfusu, Nevşehir ve Yozgat’ın katılımıyla 3 milyon 811 bine ulaştı. KOP Bölgesinin 65 bin kilometrekare olan yüzölçümü de 84 bin 480 kilometrekareye çıktı. Ayrıca bölgemiz için önemli olan 2 milyon 946 bin hektar tarım arazisi 3 milyon 908 bin hektar alana ulaşmış; bölgenin tarım alanlarının Türkiye içindeki payı yüzde 12’den 16’ya çıkmıştır.” diye konuştu.

 

“UNİKOP gücüne güç katıyor”

Türkiye’nin yapı taşları arasında önemli bir yer tutan üniversitelerin birlikte hareket etmesi, güç birliği ve bilgi paylaşımı ile Bölgenin kalkınması için KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği'nin (UNİKOP) kurulduğunu vurgulayan Başkan İhsan Bostancı, birlikteki 8 üniversiteye Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi’nin de eklenmesiyle birliğin daha da güçlendiğini ve genişlediğini söyledi. 

Bu Haber 3516 Defa Okundu.