Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP İdaresi’nden Karaman’a Önemli Destek

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, 2011-2017 yılları arasında Karaman’da uygulamaya konulan 275 proje için yaklaşık 138 milyon TL kaynak tahsisi gerçekleştirdi.

Eklenme Tarihi
28.12.2017
Okunma Sayısı
5406 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

 

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, 2011-2017 yılları arasında Karaman’da uygulamaya konulan 275 proje için yaklaşık 138 milyon TL kaynak tahsisi gerçekleştirdi.

 

Kalkınma Bakanlığına bağlı KOP İdaresi Başkanlığı uhdesindeki Aksaray, Karaman, Kırşehir, Kırıkkale, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat’ın kalkınması için proje desteklerini sürdürüyor. Karaman Merkez Taşkale Köyü İçme Suyu İsale Hattı Yenileme İşi ve Yeşildere Köyü İçme Suyu İsale Hattı Yenileme İşinin toplam 4 milyon 620 bin TL tutarındaki protokol imza töreni Karaman Valiliğinde gerçekleştirildi. Törene Karaman Valisi Fahri Meral, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer katıldı.

 

KOP İdaresinin bölge için önemli bir kazanım olduğunu belirten Karaman Valisi Fahri Meral, yatırımların koordineli bir şekilde ve israf edilmeden kullanılıyor olmasının çok önemli olduğunu söyledi.

 

Karaman özelinde bölgenin ve Türkiye’nin kazandığını kaydeden Vali Meral, “İçme Suyu İsale Hattı Yenileme İşleri ile su sıkıntısı çeken vatandaşlarımızın su hasreti son bulacak. Öte yandan 2011 yılından bu yana KOP İdaresinin ilimize sağladığı 138 milyon liralık kaynak azımsanmayacak bir rakam. Emeği geçen herkese Karamanlı hemşerilerim adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

Kurulduğu ilk günden bu yana KOP Bölgesinin topyekun kalkınması için KOP Eylem Planı çerçevesinde planlanan projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden KOP Başkanı İhsan Bostancı, 2011-2017 yılları arasında yaklaşık 275 proje için Karaman’a 138 milyon 204 bin 613 liralık ödenek tahsisi gerçekleştirildiğini belirtti.

 

KOP Küçük Ölçekli Sulama İşleri Programı (KOP KÖSİP) kapsamında bölge illerinde, kuraklığın önlenmesi, sulamada etkinliğin ve üretimde verimliliğin artırılması amacıyla, başta dağlık kırsal alanlarda olmak üzere mevcut sulama sistemlerin rehabilite edilmesi ve basınçlı sulama sistemlerinin yaygınlaştırılmasına yönelik 230 projenin gerçekleştirildiğini kaydeden Başkan Bostancı, 102 milyon 240 bin TL tutarındaki ödenek tahsisiyle birlikte 44 bin 329 ha alanın modern sulama sistemine kavuştuğunu söyledi.

 

Başkan Bostancı konuşmasını şöyle sürdürdü; “Karaman özelinde, KOP Kırsal Kalkınma Programı,  KOP Bölgesinin Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi, KOP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi, Binbir Kilise Çevre Düzenleme, Topucak I ve Topucak II Yenileme Alanı Uygulaması, Ermenek Entegre Turizm Uygulamaları,  Zeyve Pazarında Yörük ve Türkmen Kültürünün Yaşatılması, KOP Sosyal Gelişim Programı, KOP Okuyor Projesi ile Konya- Karaman- Mersin Sanayi ve Ticaret Koridoru Oluşturulmasına Yönelik Etüt ve Fizibilite Çalışması başta olmak üzere çok sayıda program ve proje yürütülmektedir”

Bu Haber 5406 Defa Okundu.