Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Ödüllü ‘KOP’ta Girişim Programı’ Başlıyor

KOP Bölgesinde girişimcilik kültürünün geliştirilmesini amaçlayan önemli bir proje hayata geçiriliyor.

Eklenme Tarihi
08.10.2018
Okunma Sayısı
3278 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

KOP Bölgesinde girişimcilik kültürünün geliştirilmesini amaçlayan önemli bir proje hayata geçiriliyor.

 

Girişimcilik ön eğitim kampını başarı ile tamamlayan 10 girişimci, bir taraftan iş fikrini melek yatırımcılara sunma imkânı elde ederken, bir taraftan da toplamda 70 bin TL tutarındaki nakdi ödüllerin sahibi olacaklar.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının Selçuk Üniversitesi ve Konya Teknokent işbirliği ile uygulamaya koyduğu “KOP’ta Girişim Programı”nın Konya tanıtım toplantısı yapılacak. Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Halil Cin Konferans Salonunda 9 Ekim 2018 Salı günü saat 10:30’de gerçekleştirilecek Konya tanıtım toplantısında, KOP Bölgesi ile KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği UNİKOP’u oluşturan bölge üniversitelerinde girişimcilik kültürünün oluşturulması ve yaygınlaştırılması için katılımcılara bilgiler aktarılacak.

 

“Girişimcilerin Yenilikçi Fikirleri Desteklenecek”

KOP Bölgesinde yer alan Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illerinde uygulanacak KOP’ta Girişim Programı ile teknolojik ve sosyal alanlarda projesi olan veya hali hazırda geliştirilmiş ürün ya da fikri bulunan yeni girişimcilerin, projelerini hayata geçirebilmek için ihtiyaç duydukları melek yatırımcılara ulaşabilmeleri adına; iş rehberi katkısıyla geliştirme, iş planı hazırlama, ticarileştirme ve yatırımcı ile buluşma konularında destekler sağlanacak.

 

Programın uygulanacağı illerde, en az 20 en fazla 50 girişimcinin katılabileceği ön eğitim kamplarında; Kişisel Gelişim, Girişimcilik, İş Planı ve Başvurusu gibi teknik eğitimlerin yanı sıra, potansiyel yatırımcılara yönelik Melek, Stratejik ve Finansal konularında eğitimler verilecek. Başarılı bulunan 5 girişimciye toplamda 70 bin TL’yi bulan nakti ödülün dağıtılacağı programın sonunda; KOP Bölgesini kapsayacak şekilde Girişimci Yatırım Fonları ve Melek yatırım Fonlarından destek alabilmek için gerekli donanıma ve altyapıya sahip firmalar ile Bölgesel Melek Yatırım Ağı altyapısının oluşturulması sağlanacak.

 

Girişimcilere yönelik tanıtım toplantıları 10 Ekim 2018 Çarşamba günü KTO Karatay Üniversitesi’nde, 15 Ekim 2018 Pazartesi günü Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde, 16 Ekim 2018 Salı günü Necmettin Erbakan ve Konya Gıda Tarım Üniversitesinde, 30 Ekim 2018 Salı günü ise Niğde Ömer Halisdemir ve Aksaray Üniversitesinde devam edecek.  

Bu Haber 3278 Defa Okundu.