Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP İdaresi ile Selçuklu Belediyesi Sosyal Alanda İşbirliği Yapıyor

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, KOP Okuyor ve KOP SOGEP kapsamında Selçuklu Belediyesinin iki projesini destekleyecek.

Eklenme Tarihi
27.02.2018
Okunma Sayısı
5546 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, KOP Okuyor ve KOP SOGEP kapsamında Selçuklu Belediyesinin iki projesini destekleyecek. İmzalanan protokolle iki proje için Selçuklu Belediyesi’ne toplam 415 bin TL tutarında finansman desteği sağlanmış olacak.

 

Kalkınma Bakanlığına bağlı KOP İdaresi Başkanlığı, Konya’nın en büyük merkez ilçelerinden olan Selçuklu Belediyesinin iki projesine finansman desteği verilecek. KOP Okuyor kapsamında; “KOP’la Okuyorum, Dinliyorum. Hayallerin Zenginleşiyor” ile Konya’nın ilk çocuk kütüphanesi yapılacak.  KOP SOGEP kapsamında “Geleceğimizi Değerlerimizle Şekillendiriyoruz” projesi ile dezavantajlı vatandaşlara ve insanlara ulaşılacak. Projelerin imza töreni Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı arasında yapıldı.

 

“2018’deki Önceliğimiz Çocuk Kütüphaneleri”

KOP İdaresi’nde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, KOP İdaresi’nin son yıllarda sosyal alanlarda da projeler yürütmeye başladığını belirterek; bu konuda kısa adı KOP Okuyor olan “KOP Bölgesinde Okuma Kültürü Geliştirilmesi Projesi” ve kısa adı KOP SOGEP olan “Konya Ovası Projesi Sosyal Gelişim Programı”nı hayata geçirdiklerini söyledi. 

 

Türkiye’nin en çok kütüphaneye sahip ilçe belediyesi unvanını elinde bulunduran ve SEDEP gibi Değerler Eğitimi Projelerine verdiği desteklerle dikkatleri üzerine çeken Selçuklu Belediyesinin iki önemli projeyi hayata geçireceğini belirten Başkan Bostancı; “Bu sene öncelik verdiğimiz konuların başında bölgemizdeki çocuk kütüphanelerinin yaygınlaştırılması gelmektedir. Bu doğrultuda; Selçuklu Belediyesi, Başkanlığımızın destekleri ile çok önemli iki yeni projeyi daha hayata geçiriyor. KOP Okuyor Projesi kapsamında, çocuklara yönelik önemli bir kütüphane hizmete girmiş olacak. “KOP’la Okuyorum, Dinliyorum. Hayallerim Zenginleşiyor” projesi ile Konyamızda çocuklarımızın faydalanabileceği bir çocuk kütüphanesi kurulacak. Diğer yandan kısa adı KOP SOGEP olan KOP Bölgesi Sosyal Gelişim Programı kapsamında ise “Geleceğimizi Değerlerimizle Şekillendiriyoruz” adı altında yine önemli bir projeye hayata geçirilecek. KOP SOGEP programı 2017 yılı başı itibariyle KOP Bölgemizde bulunan ve SODES programının uygulanmadığı Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya ve Nevşehir illerinde özellikle dezavantajlı gruplara yönelik yürüttüğümüz, mesleki eğitim, istihdam, kültür ve sanat konularını içinde barındıran bir programdır. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl 30 projeye 5 milyon lira mali destek sağladık. İnşallah Selçuklu Belediyemizle yapacağımız “Geleceğimizi Değerlerimizle Şekillendiriyoruz” projesi Konya’da yürüteceğimiz önemli projelerden birisi olacak. Her iki projenin de Selçuklu İlçemize ve Konya İlimize, bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

 

“Türkiye’ye Örnek Olacak Projelere Devam Ediyoruz”

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise belediye olarak eğitimin her alanında, her yaş grubuna yönelik insanlara faydası olacak projelere imza attıklarını belirterek; “Selçuklu ilçemizde kütüphane sayımız 60’a yaklaştı. Ama çocuklarımızın faydalanabileceği bir kütüphanenin olmadığı noktasında bir eksik dikkatimizi çekti. Bu açığımızı KOP İdaresinin destekleriyle gidermiş olacağız. “Değerler Eğitimi” konusunda Türkiye’ye örnek projeler yürütüyoruz. Özellikle SEDEP sadece Konya’da değil, Türkiye genelinde ilgi ile izlenen bir proje haline dönüştü. Bu yıl itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına dâhil edilerek ne kadar önemli bir iş yaptığımız da belgelenmiş oldu. Bu noktada KOP İdaresi “Değerler Eğitimi” konusundaki bir projemize destek veriyor. Toplam 400 bin lirayı aşan bu desteklerden dolayı KOP İdaresi Başkanı Sayın İhsan Bostancı şahsında tüm kurum personeline teşekkürlerimizi sunuyorum” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından karşılıklı imzaların atılması ile 415 bin TL’lik “KOP’la Okuyorum, Dinliyorum. Hayallerin Zenginleşiyor” ve “Geleceğimizi Değerlerimizle Şekillendiriyoruz” projeleri hayata geçirilmiş oldu.

 

 

Bu Haber 5546 Defa Okundu.