Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP İdaresi'nden KOPTEYAP Kapsamında Çilek Yetiştiriciliği Eğitimi

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde’de faaliyet gösteren ziraat mühendislerine 4 gün boyunca teorik ve pratik esaslı ‘Çilek Yetiştiriciliği’ eğitimi verdi.

Eklenme Tarihi
01.06.2016
Okunma Sayısı
3911 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

KOP İdaresi tarafından uygulanan KOP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (KOP TEYAP) eğitimleri devam ediyor. Bölgenin tarımsal sorunlarını yerinde tespit etmek, eğitim faaliyetleri yürütmek, bölge üreticisini bilinçlendirmek ve modern tarım teknolojilerine geçişi sağlamayı amaç edinen KOP TEYAP, bölge için önemli bir gelir kaynağı olan çilek yetiştiriciliği konusunda kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarında çalışan tarımsal yayım personellerine yönelik Beyşehir ve Hüyük ilçelerinde eğitim programı düzenledi.

 

Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüdai Yılmaz tarafından verilen Çilek Yetiştiriciliği eğitimi 4 gün sürdü. İki grup halinde yapılan eğitimlerde toplam 51 ziraat mühendisi, çilek bitkisinin dikiminden hasat dönemine kadar geçen sürede karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri konusunda bilgilendirildi. Beyşehir ilçesinde ilk olarak teorik bilgiler ışığında verilen eğitimler, Hüyük ilçesinde ise arazi gezileriyle sahada pratik eğitimlere dönüştü.

 

Genç mühendisler, teorik bilgilerle pratik bilgilerin bütünleştirilerek verildiği eğitimlerden son derece memnun kalırken, hastalıklı sahalarda da yerinde çözüm önerileri sunularak üreticiler bilgilendirildi.

 

Bu Haber 3911 Defa Okundu.