Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
‘KOP ile Çatalhöyük Kadınları Üretiyor Tekstil Atölyesi’ Hizmete Açıldı

Çumra’da kadın istihdamına katkı sağlayacak ‘KOP ile Çatalhöyük Kadınları Üretiyor’ projesi kapsamında faaliyet yürütecek olan ev tekstil atölyesinin açılışı gerçekleşti.

Eklenme Tarihi
20.10.2021
Okunma Sayısı
820 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Çumra’da kadın istihdamına katkı sağlayacak ‘KOP ile Çatalhöyük Kadınları Üretiyor’ projesi kapsamında faaliyet yürütecek olan ev tekstil atölyesinin açılışı gerçekleşti.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen Çumra Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi tarafından ilçede kadın istihdamını arttırmaya yönelik yürütülen ‘Çatalhöyük Kadınları KOP ile Üretiyor’ projesi kapsamında kadınların ev tekstili üzerine üretim yapacağı atölyenin açılışı gerçekleşti. Açılış programına; KOP İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, Çumra Belediye Başkanı Av. Recep Candan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Altunyaldız ile çok sayıda davetli katıldı.  Açılışın ardından atölyeyi gezen KOP Başkanı Şahin ve Belediye Başkanı Candan kurs hocalarından atölyede tezgahlardan çıkan ürünler hakkında bilgi aldı.

 

“Çumra'ya Destek Vermeye Devam Edeceğiz"

KOP İdaresi kurulduğu günden bugüne kadar gerçekten toplumumuzun her kesimine dokunacak projelere katkı verdiğini ifade eden KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin; “Su olduk ovaya bereket olarak aktı, tohum oldu çiftçimizin mahsulü oldu, iş oldu evlere aş girdi ve kütüphane oldu gençlerimizin hayallerini gerçekleştirecek imkanlar oluştu. Çumra tarihi ile üretimde 9 bin yıllık bir tecrübeye sahip. Bugün üretimde geçmişi çok eskiye dayanan Çumra’mızda kadınlarımıza istihdamda katkı sağlayacak bir projenin açılışını yapıyoruz. Parasal değerinden ziyade etki değeri çok yüksek olan bu projeler şehirlerimize değer katıyor. Finansal anlamda desteklediğimiz bu projeleri hayata geçirirken iş birliği içerisinde olduğumuz kurumlarımız ile bugün olduğu gibi kadınlarımıza meslek edindirme anlamında imkan sunmuş oluyoruz. Kadınlarımız atölyede üretime devam ettikçe hem kendi hem de şehir ekonomisine çok büyük katkı sağlayacaktır. KOP Bölgesi Sosyal Gelişim Projesi (KOPSOGEP) kapsamında 2017 ve 2021 yılları arasında bütün bölgemizde buna benzer 106 proje gerçekleştirdik. KOP İdaresi olarak farklı projeler ile Çumra’mıza destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.   

 

“Hedefimiz Kadınlarımıza İstihdam Oluşturabilmek"

Açılış konuşmasında, kadın istihdamına destek veren projeler ile kadın kursiyerlerin bugün aldıkları mesleki eğitim ile yarın iş alanı oluşturabilecek seviyeye gelmelerini hedeflediklerini belirten Çumra Belediye Başkanı Av. Recep Candan; “Çatalhöyük Kadınları KOP ile Üretiyor projemize KOP İdaremizin sağlamış olduğu destekle mütevazi ancak kadın istihdamı açısından çok önemli bir düşünceyi hayata geçirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Çumra’mızın daha güzel daha yaşanabilir bir yer olması noktasında yeni projelerimiz ile çalışmayı sürdürüyoruz. Bugün olduğu gibi ilçemizin yarınlarını şekillendirecek iş birliğimizle KOP ile üretmeye devam edeceğiz. KOP İdaresine desteklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Projemizle kadın kursiyerlerimizin bugün aldıkları mesleki eğitim ile yarın iş alanı oluşturabilecek seviyeye gelmelerini hedefliyoruz. Meslek edindirme anlamında kadın istihdamına katkı sağlayacak projemiz ilçemize hayırlı olsun” dedi. 

Kurdele kesimi ile hizmete açılan ‘KOP ile Çatalhöyük Kadınları Üretiyor Tekstil Atölyesi’ projesinde, el emeği göz nuru birbirinden güzel işleme ve tekstil ürünlerinin yanı sıra kadın istihdamının önündeki en büyük engellerden biri olarak görülen kreş ve bakımevi ihtiyacının proje kapsamında karşılanmış olması davetlilerden büyük beğeni topladı.

Bu Haber 820 Defa Okundu.