Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP KitApp Projesi Tanıtımı ve UNİKOP Sesli Kütüphanesi Açılışı Yapıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının KOP OKUYOR programı kapsamında desteklediği ve Necmettin Erbakan Üniversitesince yürütülen KOP KitApp projesi ile Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın anısına kurulan UNİKOP Sesli Kütüphanesi açılış ve tanıtım programı gerçekleştirildi.

Eklenme Tarihi
01.03.2019
Okunma Sayısı
3371 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının KOP Okuyor kapsamında desteklediği ve Necmettin Erbakan Üniversitesince yürütülen KOP KİTapp projesi ile Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın anısına kurulan UNİKOP Sesli Kütüphanesi açılış ve tanıtım programı gerçekleştirildi.

 

Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinde gerçekleştirilen törene KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın babası Sadık Yalçın, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Mızırak, KOP KİTapp projesinin uygulandığı okullardan gelen öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda davetli katıldı.

 

Okuma Projelerine 10 Milyon TL'lik Destek

Kısa adı KOP Okuyor olan "KOP Bölgesinde Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi" kapsamında 2016-2018 yılları arasında toplam 140 projeye yaklaşık 10 Milyon TL’lik finansman desteği sağlandığını ve bundan sonraki projelerle desteklemelerin devam edeceğini belirten KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı; “KOP İdaresi olarak sosyal içerme ve sosyal kalkınma projeleri ile insan hayatına dokunan ve yaşamları değiştirmeye çalıştığımız faaliyetleri her geçen yıl artırarak ve çeşitlendirerek devam ettiriyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz. 8 ilden oluşan KOP Bölgesi olarak yaklaşık 4,5 milyon civarında azımsanamayacak bir nüfusumuz ve bu miktarda da potansiyelimiz var. Bu potansiyeli harekete geçirmek için üç yıldır uyguladığımız KOP Okuyor Projesi ile öğrencilerimiz başta olmak üzere, vatandaşlarımızın okuma-yazma alışkanlıklarını geliştirmek için UNİKOP üyesi üniversitelerimiz, Milli Eğitim ile Kültür ve Turizm Bakanlıklarımız başta olmak üzere kamu kurumlarımız ile birlikte, iş birliği içinde çalışıyoruz, bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

“Şehit Öğretmenimizin Adını Yaşatacağız”

Necmettin Erbakan Üniversitesi ile birlikte yürütülen Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Sesli Kütüphanesi ile KOP Kitaap Projesinin, kitap ve okuma alanında mühim bir boşluğu dolduran iki önemli proje olduğuna dikkat çeken Başkan Bostancı; “2017 yılında daha 7 aylık bir öğretmenken Batman’da PKK’lı teröristlerce şehit edilen ve Necmettin Erbakan Üniversitesi mezunu Şenay Aybüke Yalçın öğretmenimizi rahmetle anıyorum. Şehidimizin adının mezun olduğu Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinde kurulan bu kütüphanemize verilmiş olması şehidimizin anısını yaşatabilme adına bizleri memnun etmiştir. Şehit öğretmenimizin babası Sadık Amcamız da bugün bizlerle birlikte, bu buruk mutluluğu bizimle paylaşıyor, kendisine bu vesile ile hoş geldiniz diyor hepinizin adına saygılarımı sunuyorum. Eğitim Fakültemizde kurulan son teknolojilere sahip seslendirme stüdyosunda telif hakları gözetilerek üretilecek sesli kitaplar sadece görme engellilerin değil tüm çocuklarımız ve vatandaşlarımızın kullanımına açılacaktır. Ayrıca yok olmaya yüz tutmuş sözlü kültürümüz yani dedelerimizin, ninelerimizin anlattığı masallar, hikâyeler, maniler, türküler de bu sesli kütüphanede kayıt altına alınacak ve geleceğe kültürel bir miras olarak aktarılacaktır.” diye konuştu.

 

“Okuyan, Okuduğunu Anlayan Nesiller Yetişiyor”

Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliğinde yürütülen ve tamamen “yerli” ve “milli” yazılımla Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyan KOP KiTaap uygulamasının önemli bir kazanım olduğunu dile getiren Bostancı konuşmasını şöyle sürdürdü; “Projenin en önemli tarafı teknoloji ile kitabı birleştirmesi ve çocuklarımıza okuduğunu anlama ve yorumlama yeteneğini kazandırmasıdır. 8 KOP ilinde binlerce öğrenci tarafından, ilk etapta pilot okullarda kullanılan, bu uygulama eğitim ve kültür camiasının dikkatini çekmiş ve bu konuda ilgili pek çok kurumumuzdan iş birliği önerileri gelmiştir. Bilimsel bir altyapıya sahip olan bu uygulamanın tüm Türkiye’ye hatta dünyaya yaygınlaştırılması en büyük dileğimiz. Bu vesile ile başta Rektörümüz olmak üzere her iki projede de emeği geçen Doç. Dr. Dilek Ceran'a ve Dr. Ahmet Kurnaz'a, ekip arkadaşları akademisyenlerimize, projelerin uygulandığı KOP Bölgesi illerimizin öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ediyor, ortaya çıkan sonuçların çocuklarımıza, vatandaşlarımıza, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum”

 

“Doğru Okursak Daha Sağlam Olacağız”

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Mızırak ise Türkiye'nin her şeyi yapabileceğini ve gençlere güvenmemiz gerektiğini söyledi Mızırak; "Bu projelerle gençlerimizi daha doğru anlamaya götürecektir. Doğru okursak doğru anlarsak daha sağlam olacağız. Bu projeyi destekleyen KOP idaresi olmak üzere tüm paydaşlara teşekkür ediyorum. Geleceğin Türkiye'sinde inşallah hikâyecilerimiz, yazarlarımız, bilim insanlarımız bu projelerden çıkar." şeklinde konuştu.  

 

Konuşmaların ardından salonu dolduran katılımcılara proje sunumları yapıldı. KOP Başkanı İhsan Bostancı’dan günün anısına teşekkür plaketini alan şehidin babası Sadık Yalçın, “İslamiyet’in ‘OKU’ emrini yerine getirmeye gayret eden KOP İdaremize ve Necmettin Erbakan Üniversitemize çok teşekkür ediyorum. Bugün hüzün ve mutluluğu bir arada yaşadım. Sizlerle gurur duyuyorum” dedi.

 

KOP KitApp Projesi için ayrıntılı bilgiye https://www.kitapprojesi.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Bu Haber 3371 Defa Okundu.