Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Kadınlar KOP’la Taşın Sırrını Öğreniyor

Kalkınma Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Kırsal Dağlık alanlarda yaşayan vatandaşların gelir düzeyinin artırılması, tarım dışı iş imkanlarının geliştirilmesi ve köyden kente göçün önüne geçilebilmesi için dördüncü Süstaşı İşleme ve Üretim Atölyesini Doğanhisar’da açacak.

Eklenme Tarihi
09.05.2018
Okunma Sayısı
4233 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

 

Kalkınma Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Kırsal Dağlık alanlarda yaşayan vatandaşların gelir düzeyinin artırılması, tarım dışı iş imkanlarının geliştirilmesi ve köyden kente göçün önüne geçilebilmesi için dördüncü Süstaşı İşleme ve Üretim Atölyesini Konya'nın Doğanhisar ilçesinde açacak.

 

Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat illerinden oluşan KOP Bölgesinde, dezavantajlı dağlık kırsal kesimlerde ve tarım dışı alanlarda yaşayan vatandaşların ek gelir elde etmeleri ve göç hareketliliğinin önüne geçilmesi amacıyla Selçuk Üniversitesi işbirliğiyle başlatılan Süstaşı Üretim Atölyelerine bir yenisi ekleniyor.

 

Selçuk Üniversitesi merkez yerleşkesinde kurulan ve eğitim faaliyetlerinin yürütüldüğü "SÜKOP Süstaşı Eğitim ve Uygulama Atölyesi"ndeki eğitim programını başarı ile tamamlayan kursiyerlere Karaman’ın Ermenek İlçesi ile Konya’nın Taşkent İlçelerinde atölyeler kurularak ek gelir elde etmeleri sağlandı.

 

Doğanhisar Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılacak yeni atölyede çalıştırılacak 20 kadın kursiyere ise 9 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında iki grup halinde eğitimleri verildi. Yarı kıymetli ve kıymetli taşlar ile bu taşların işlenmesi konusunda kapsamlı bir eğitime tabi tutulan kadın kursiyerler; tespih, kolye, saat, isimlik ve yüzük üretimi gerçekleştirerek aile bütçelerine ek gelir temin edecekler.

 

"Kadınlarımız Süstaşı İşlemeciliği İle Ek Gelir Kazanacak"

Yaşanılan coğrafyanın kader olduğunu ancak zor şartlarda bile olsa üreterek faydalı olmak gerektiğinin altını çizen KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, tarım dışı alanlarda halkın gelir düzeyinin artırılması amacıyla hayata geçirilen Süstaşı İşlemeciliği ile dezavantajlı dağlık kırsal alanlarda yaşayan kadınların, kısıtlı iş imkanlarına rağmen aile bütçelerine katkıda bulunabilmelerine imkan sağladıklarını söyledi.

 

Eğitim programının tamamlanmasının ardından Mayıs ayı içerisinde Doğanhisar atölyesinin üretime başlayacağını kaydeden Başkan Bostancı, “Burada hem istihdam hem de ek gelir elde etme adına önemli adımlar atılıyor. Öte yandan kursiyerlerimiz sıradan olarak gördükleri taşın sırrına vakıf oluyorlar. İşledikleri taşla birlikte hayatın aslında göründüğünden çok daha farklı olduğunu kavrıyorlar” diye konuştu.  

Bu Haber 4233 Defa Okundu.