Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP Okuyor Projesi 100 Günlük Eylem Planında yer aldı

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen ve kısa adı KOP OKUYOR olan KOP Bölgesinde Okuma Kültürünün Artırılması Projesi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk 100 günlük eylem planında yer aldı.

Eklenme Tarihi
06.08.2018
Okunma Sayısı
9413 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen ve kısa adı KOP OKUYOR olan "KOP Bölgesinde Okuma Kültürünün Artırılması Projesi", Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk 100 Günlük Eylem Planında yer aldı.

 

Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat illerinden oluşan KOP Bölgesinin tarım, sulama altyapısının güçlendirilmesinden ulaşım sektörüne, enerjiden sanayiye, bilişim teknolojilerinden kırsal kalkınmaya kadar çok sektörlü ve eş zamanlı olarak kalkınmasını amaçlayan KOP İdaresinin eğitim, kültür alanında uyguladığı KOP Okuyor Projesi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk 100 Günlük Eylem Planları arasında yerini aldı.

 

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk 100 günlük icraatlarını açıkladığı Eylem Planına; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Bilişim ve Bilgi Güvenliği başlığı altında yer alan KOP Okuyor Projesi, ilk gerçekleştirilecek 400 proje arasına girmeyi başararak, bölgesinin ve Türkiye’nin örnek projeleri arasındaki yerini aldı.

 

KOP Bölgesinde Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi Nedir? (KOP OKUYOR Projesi)

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın KOP Eylem Planı’nda belirlenen amaçlara uygun olarak, ulusal ölçekli stratejiler doğrultusunda okuma kültürünün yaygınlaştırılması ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasına yönelik farkındalık oluşturmak için yapılan projelere mali destek sağlayan bir programdır.

 

KOP Okuyor Projesi’nin genel amaçları:

  • KOP Bölgesi’nde yer alan illerde okuma kültüründe farkındalık sağlamak,
  • Okumayı sürdürülebilir hale getirmek,
  • Öğrenciler başta olmak üzere vatandaşlarımızın okuma-yazma alışkanlıklarını geliştirmek,
  • Geniş kesimlerin kitaba erişim sağlayabileceği, farklı sosyal imkânların oluşturulacağı KOP Mahalle Kütüphanelerinin (KOP Millet Kıraathaneleri) kurulması amaçlanmaktadır.

 

KOP Mahalle Kütüphaneleri / KOP Millet Kıraathaneleri Kurulacak

2018 yılında proje kapsamında kütüphanelerin yaşayan, cazip mekânlar haline getirilerek çocuk, genç, yaşlı tüm bireylerin kullanımına sunulması, okuma kültürünün sürdürülebilir şekilde yaygınlaştırılması amacıyla KOP Mahalle Kütüphaneleri (KOP Millet Kıraathaneleri) oluşturmak amacı ile mali destek sağlanacak. 

 

2018 yılı itibari ile başlatılan çağrı programına Aksaray, Konya, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Niğde, Nevşehir ve Yozgat illerinden başvurular alındı. Başarılı projeler değerlendirilmiş olup bu illerde en az 20 adet KOP Millet Kıraathanelerinin kurulumuna önümüzdeki 100 gün içerisinde başlanacak. KOP Okuyor Projesi'nin 2018 yılındaki bütçesi 4 milyon TL.

 

KOP Okuyor Projesi kapsamında son iki yılda toplam 119 projeye 5,7 Milyon TL kaynak aktarılmış olup; 2018 yılında aktarılacak 4 milyon TL bütçe ile KOP Okuyor Projesi kapsamında bölgenin okuma kültürü için yaklaşık 10 Milyon TL ödenek sağlanmış olacak.

Bu Haber 9413 Defa Okundu.