Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP Projeleri Kırşehir'de Tarımsal Üretime Katkı Sağlıyor

Kırşehir Valisi İbrahim Akın, KOP İdaresi tarafından desteklenen tarımsal hibe projeleri sayesinde hem üreticilere hem de kentin tarımsal ve hayvansal üretimine önemli katkıların sağlandığını belirtti.

Eklenme Tarihi
21.02.2020
Okunma Sayısı
2270 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Kırşehir Valisi İbrahim Akın, KOP İdaresi tarafından desteklenen tarımsal hibe projeleri sayesinde hem üreticilere hem de kentin tarımsal ve hayvansal üretimine önemli katkıların sağlandığını belirtti.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresinin görev sahasındaki Kırşehir’de gerçekleştirilen Tarım Değerlendirme Toplantısına KOP Başkanı İhsan Bostancı’da katıldı. Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıda İlçe Kaymakamları, il ve ilçe Tarım ve Orman Müdürleri ile ilgili diğer kurumların temsilcileri yer aldı.

 

Kırşehir’in en önemli geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu ifade eden Vali İbrahim Akın, bu nedenle tarımsal üretime ve yeni projelere büyük önem verdiklerini söyledi. Tarım sektörünün daha modern tekniklerle yapılması ve hazırlanan projelerle çiftçinin gelir düzeyinin arttırılması için KOP İdaresi ile yakın temasta bulunduklarına değinen Vali Akın; “Kırşehir, önemli ölçüde hububat üretiminin yapıldığı, bunun yanı sıra hayvancılığın da geliştiği illerimizden birisidir. Kentte tarımsal arazilerimizin verimli kullanılması ve daha fazla alanın sulamaya açılması konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Özellikle Yamula Barajı Seyfe Sulama Projesinin hayata geçmesi tarımsal üretimin artmasında etkili olacaktır. İlimizin de dâhil olduğu KOP İdaresi Başkanlığımızca finansman desteği sağlanan projeler hem çiftçilerimize destek olmakta hem de tarımsal üretimin artmasına katkı sağlamaktadır.” dedi.

 

Kırsal alanda üretimi artırmak için yürütülen projeleri desteklemek ve ilgili kurumlar arasında koordinasyonu sağlamak amacıyla bu toplantıyı düzenlediklerini ifade eden Vali Akın; “Tarımda üretim çeşitliliğini teşvik ederek çiftçilerimizin gelirlerini arttırmak temel hedeflerimizdendir. İlimizin sahip olduğu zengin jeotermal kaynakları en iyi şekilde kullanarak termal seracılığın gelişmesi yolunda önemli adımlar atıldı. Ceviz ve meyve yetiştiriciliği ile bağcılık alanlarında yapılan üretimleri de destekliyoruz. Tarım teşkilatımızın yanı sıra KOP İdaresi gibi bölge illerinin çok sektörlü ve eşzamanlı kalkınması finanse eden kurumlarımızın destekleri bizler için çok önemli” diye konuştu.

 

Sulama projelerinin; tarım sektöründe ulusal gelire katkısı, istihdam üzerindeki etkisi, beslenme ve sanayideki yeri nedeniyle stratejik bir öneme sahip olan tarımsal üretim, verimlilik ve yerel potansiyellerin optimum kullanımı açısından kritik bir rol oynadığını belirten KOP Başkanı İhsan Bostancı, tarım ve sanayi sektörlerinin karşılıklı olarak sürekli ilişki içerisinde ve birbirlerini karşılıklı olarak besleyen iki pazar konumunda olduklarını hatırlatarak; “Ekonomik kalkınma hamlesinde her ikisinin de ihmal edilmemesi gerekmektedir. Biz kamu çalışanlarının en önemli görevi verilen vazifeyi en iyi şekilde yerine getirmek, devletin imkanlarını milletin ihtiyaçları doğrultusunda yatırıma dönüştürmek ve bu yatırımların karşılığında beşeri sermaye başta olmak üzere topyekun kalkınmayı sağlayabilmektir. Bölgelerin kalkınmasının hızlandırılması amacıyla hareket eden tüm kurum ve kuruluşlarımız üzerlerine düşen bu görevleri eksiksiz yerine getirmektedirler” şeklinde konuştu.

Bu Haber 2270 Defa Okundu.