Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP’ta Girişim Projesi Melek Yatırımcılık Lansman Toplantısı Yapıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen, Selçuk Üniversitesi ve Konya Teknokent tarafından yürütülen “KOP’ta Girişim Projesi Melek Yatırımcılık” lansman toplantısı Konya’da gerçekleştirildi

Eklenme Tarihi
08.02.2019
Okunma Sayısı
2293 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen, Selçuk Üniversitesi ve Konya Teknokent tarafından yürütülen “KOP’ta Girişim Projesi Melek Yatırımcılık” lansman toplantısı Konya’da gerçekleştirildi

 

Toplantıya Vali Cüneyit Orhan Toprak, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, Konya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Birol Dağ, İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş, ve girişimci iş insanları katıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan Vali Cüneyit Orhan Toprak, yerli ve milli üretimde ülkemizin bugün de olduğu gibi, çok hızlı bir şekilde ilerlediğini belirterek, baş döndürücü bir hareketlilik olduğunu ve Konya’da sanayide ciddi faaliyetlerin yürütüldüğüne dikkat çekti.

 

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, “İdare olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı çatısı altına girdiğimiz haziran ayından bu yana Bakanlığımızın da direktifleri ile söz konusu programa ayrı önem vermekteyiz. Bu doğrultuda, 2018 yılında iki projenin uygulanmasına başlanılmış olup bunlardan birisi KOBİ’lere yönelik olarak Necmettin Erbakan Üniversitesi ve İnnopark ile iş birliği halinde yönetmekte olduğumuz KOBİ Mentörlük Sistemi projemiz, bir diğeri ise bugün lansman toplantısını gerçekleştirmekte olduğumuz “KOP’ta Girişim Projesi”dir. Konya Teknokent ve Selçuk Üniversitesi iş birliğinde yürütmekte olduğumuz “KOP’ta Girişim Projesi” ile bölge illerimizde proje fikri olan girişimciler ile hali hazırda ürün geliştirmiş ve yatırımcı arayan, Start-Up’ların yatırımcı ile bulunmasına destek olmak amaçlanmaktadır. Proje kapsamında girişimcilik eğitimleri, potansiyel yatırımcılara melek yatırımcılık, stratejik yatırımcılık ve finansal yatırımcılık konularında eğitimler vermenin yanı sıra bölgesel melek yatırım ağı diğer bir deyişle “KOP Melek Yatırım Ağı” alt yapısı oluşturulacaktır” şeklinde konuştu.

 

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Üniversiteler, olarak şehrimize hizmet etmeyi şiar edindik ve birinci gündem maddemiz olarak hep gündemimize koyuyoruz. Bu vesileyle KOP idaresi bizleri bir araya getirdi ve UNİKOP adı altında bir teşekkül oluşturdu. Başlangıçta 7 üniversiteydi 8 oldu. Arkasından yeni kurulan üniversiteler eklendi ve nihayetinde bölge genişletilerek Kırıkkale, Nevşehir ve Kapadokya’da dâhil edildi. 13 üniversite şu anda bölgenin kalkınması ve bilimsel anlamda gerekli katkıyı sağlamak için çalışmalar yapıyor ve bu manada da her türlü iş birliğini için çalışmalar yürütüyoruz. Uzun süredir biz, hem sanayicinin hem işadamlarının hem de yatırımcıların akademisyenlerle bir araya gelebilmeleri için de gayret sarf ediyoruz” dedi.

 

Konuşmaların ardından projeye ilişkin sunumlar gerçekleştirildi.

Bu Haber 2293 Defa Okundu.