Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP’ta Girişim Projesinde Ödüller Sahiplerini Buldu

Proje ile KOP İllerindeki 500’ü aşkın girişimci ve yatırımcıya ulaşıldı. Proje sonunda KOP Melek Yatırım Platformu kurularak girişimciler bir araya getirilecek.

Eklenme Tarihi
28.11.2019
Okunma Sayısı
2243 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen, Selçuk Üniversitesi ve Konya Teknokent iş birliğinde KOP Bölgesi illerinden Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde’de yürütülen KOP’ta Girişim Projesi “Girişimci ve Start-Up DEMODAY ve Ödül Töreni” ile sona erdi.

 

Ödül törenine; KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara, Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Birol Dağ, Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Uğur Özalır,  KOSGEB İl Müdürü İsmail Özdemir,  Konya Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Yeliz Erenler,  Girişimci İş Adamları Vakfı Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan, Bürotime Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Tosunoğlu, İntermak Makina  Yönetim Kurulu Başkanı Hüsamettin Sönmez, jüri üyeleri, iş adamları ve potansiyel melek yatırımcılar  katıldı.

 

“Proje ile KOP İllerindeki 500’ü aşkın girişimci ve yatırımcıya ulaşıldı”

Törenin açılış konuşmasını yapan Konya Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Yeliz Erenler, “KOP’ta Girişim projesi bir hayal ile başladı. Bu hayal tüm ekosistemi bir bütün olarak bir arada görebilmekti. KOP’ta Girişim; KOP Bölge illerinde girişimci adaylarını, Start-Up’ları, sanayicileri ve potansiyel melek yatırımcıları bir araya getirerek bölgede girişimcilik ruhunu aşılamak ve melek yatırım platformunu kurmak üzere kurgulandı. Bu projenin yürütülmüş olduğu bir yıllık bir süre içerisinde 400’e yakın girişimciye, 40’ın üzerinde Start-Up’a, 100’ün üzerinde yatırımcıya dokunabilmeyi başardık. Projemizde bizimle birlikte oldukları ve tüm katkıları için tüm paydaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. DEMODAY ödül töreninde bizlerle birlikte olan siz değerli konuklarımızın bundan sonra girişimcilerimiz ve Start-Up’larımız ile birlikte girişimcilik yolculuğunda bir arada yürüyeceğinize ve kurulacak KOP Melek Yatırım Platformu’nda bir arada olacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

Girişim Merkezi Kurucu Ortağı Taner Baltacı moderatörlüğünde yapılan toplantının ikinci bölümünde Girişimci Kategorisinde; Yunus Emre Gökçil, “Laboratuvar Ölçekli Organik Rankin Çevrimi Elektrik Santrali Projesi”ni; Mahmut Gazihan Kolat, “Dijital İşitme Cihazı Projesi”ni; Rafet Seğmen, “Kanalsız Havalandırma Cihazı Projesi”ni; Yasin Doğanşah, “Fototerapi Tulumu Projesi”ni; Erhan Demircioğlu, “Oksihdirojen Projesi”ni izleyenlere aktardı.

 

Start-Up Kategorisinde ise Araf Yazılım-Abdurrahman Ahmet Eren “Endüstri 4,0 Üretim Yönetim Sistemi Dijital Fabrika Dönüşümü Projesi”ni; Solter Vision-Celalettin Ergene “Güneş Panellerinde Analiz ve Raporlama Sistemi Projesi”ni; Gelişim Akademi-Havva Uncu “Dijital Özel Eğitim Kart Sistemi CARDDESK Projesi”ni; Biyotek Ar-Ge -Eren Baygın “Ülkemize Özgü Probiyotiklerin Yerli Üretiminin Gerçekleştirilmesi Projesi”ni; Robelsan Elektronik-Samet Perinçek “Lineer, İğneli Tohum Ekme Makinesi Projesini katılımcılara sundu. Her biri girişimcilik ekosisteminin içinden yükselerek ülke adına katma değer üreten jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda her iki kategorideki katılımcılara hediyeleri törenle verildi. Ödül töreni toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bu Haber 2243 Defa Okundu.