Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP’tan “Kalkınma Yerelde Başlar” Projesi

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, “Kalkınma Yerelde Başlar” sloganıyla başlattıkları projelerin bir bir hayata geçtiğini vurgulayarak bölgeyi tarihten miras aldığı sorumluluk bilinci ile tekrar hak ettiği ihtişamına kavuşturmayı istediklerini söyledi.

Eklenme Tarihi
04.12.2015
Okunma Sayısı
3255 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, “Kalkınma Yerelde Başlar” sloganıyla başlattıkları projelerin bir bir hayata geçtiğini vurgulayarak bölgeyi tarihten miras aldığı sorumluluk bilinci ile tekrar hak ettiği ihtişamına kavuşturmayı istediklerini söyledi.

 

KOP İdaresi tarafından hazırlanan “KOP Yerel Yönetim Personelinin Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi”nde sona gelindi. Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde ilçe belediyelerinden proje eğitimi alan 114 yerel yönetim personeline düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

 

KOP İdaresi Konferans Salonu’nda yoğun katılımla gerçekleştirilen toplantıya, KOP İdaresi Kurucu Başkanı ve Konya Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı ile Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur, Ahırlı Belediye Başkanı İsa Akgül, Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Güneysınır Belediye Başkanı İsmail Özcan, Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer, Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan ile Eskil Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Sanlav, Çumra Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kılıçaslan, Taşkent Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Akdede ve kursiyerler katıldı.

 

“Kalkınma yerelde başlar”

Toplantının açılışında konuşan KOP Başkanı İhsan Bostancı, KOP Bölgesinin günümüzde konumu, topografyası, bölgesel ulaşımı, transit ticareti, siyasi tarihi, dini ve kültürel bir merkez olması ile sanayiden, ticarete, turizme ve enerjiye birçok sektörde gelişme potansiyeline sahip olduğunu, bu potansiyelin kullanılması için çeşitli projeleri uygulamaya devam ettiklerini belirten Bostancı, ‘Yerel Yönetim Personelinin Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi’nin ön hazırlıkları sırasında KOP Bölgesi’ndeki belediyelerle bir dizi toplantı gerçekleştirildiğini, bir yılı aşkın süren çalışmaların bugün meyvelerini aldıklarını vurguladı.

 

Kursiyerlere bir aya yakın süren kapsamlı eğitimler verildiğini kaydeden Başkan Bostancı; “KOP Bölgesi’nde bulunan 47 ilçe belediyesi tarafından belirlenen kursiyerlerimize beş grup halinde 23 gün boyunca proje yazma, uygulama ve yönetme eğitimlerinin yanı sıra mevzuat ve kişisel gelişim gibi beş ana konuda eğitim verildi. Proje ile yerel yönetim katılımcılarının proje yazma, yürütme ve kaynak bulmada yetkin hale gelmeleri, proje uygulama ve yönetme becerisinin geliştirilmesi, mevzuatta sorun yaşadıkları alanlardaki eksikliklerinin giderilmesi, birlikte çalışma kültürünün geliştirilmesi, ulusal ve uluslararası fonlardan haberdar olmalarının sağlanması hedeflenmiştir. Bundan sonraki süreçte başkanlarımızın katkılarıyla belediyelerimizden eğitim alan arkadaşlarımızdan hibe programlarını takip etmelerini ve en az bir proje sunmalarını bekliyoruz. Bu takip neticesinde KOP Bölgesine ilave kaynak sağlanmasını projemizin sürdürülebilirliği açısından çok önemsiyoruz” diye konuştu.

 

“En çok proje KOP Bölgesinden çıksın”

Projenin hayata geçirilmesinde büyük emeği bulunan KOP İdaresi Kurucu Başkanı ve Konya Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, eğitim alan personelin proje üretime geçmeleri gerektiğini söyledi.

 

“Bundan sonra ne yapacağız” sorusuna odaklanılması gerektiğinin altını çizen Milletvekili Babaoğlu, şöyle konuştu; “Yerel yönetimlerimizin kurumsal kapasitelerini artırmaya ve proje üretmek kabiliyetlerini geliştirmeye yönelik bu eğitim oldukça önemli. Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerimizden oluşan KOP Bölgesi gelişiyor, yeni bir cazibe merkezi olmaya gidiyor. KOP İdaresi bu gelişmede, bu bölgeyi kalkındırmada çok önemli bir kurum. Eğitimi tamamlayan arkadaşların omuzlarında büyük bir sorumluluk var. Bu projenin bir diğer ayağında ise eğitimleri alan arkadaşlarımız destek fonlarından çıkılan ilanları sıkı takip ederek birlikte projeler hazırlayabilmeleridir. Bu birlikteliğin getirdiği sinerji ve enerjiyle en çok proje KOP Bölgesi’nden çıksın. Bu konuda milletvekilleri olarak üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu da belirtir, belediye başkanlarımıza ve sertifika almaya hak kazanan arkadaşlarımıza başarılar dilerim.”

 

“KOP üzerine düşeni yapıyor”

Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan ise devletin, milleti için var olduğu anlayışı ile kamu yönetiminde ve kamu maliyesinde halkın ve ülke ekonomisinin ihtiyaçları doğrultusunda reformlar geliştirirken, KOP Bölge Kalkınma İdaresi’nin de her zamanki gibi yaptığı çalışmalarla fayda sağladığına bir kez daha şahit olduğunu ve bu katkılarını devam ettireceğine gönülden inandığını söyledi.

Erdoğan, belediyeler arasındaki işbirliğinin ve birlikte hareket etme bilincinin artırılması ve ortak projelerin geliştirilebileceği bir zemin oluşturulmasının hedeflendiği ‘Yerel Yönetim Personelinin Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi’nin tüm KOP Bölgesine hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Konuşmaların ardından eğitim programını başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verilerek günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

 

 

Bu Haber 3255 Defa Okundu.