Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP Tarım Programları 2021 Yılı Mali Destek Başvuruları Başladı

KOP İdaresi 2021 Yılında da Bölgenin Önceliklerine Uygun Yenilikçi Projeleri Destekleyecek

Eklenme Tarihi
04.11.2020
Okunma Sayısı
3380 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

KOP İdaresi 2021 Yılında da Bölgenin Önceliklerine Uygun Yenilikçi Projeleri Destekleyecek

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, 2021 yılı Mali Destek Programları kapsamındaki proje başvurularını almaya başladı. Kamu kurum ve kuruluşları proje başvurularını ‘KOP Proje Havuzu Sistemi’nden online olarak yapabilecek.

 

Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat illerinden oluşan KOP Bölgesindeki kamu kurum ve kuruluşları tarafından bölgenin önceliklerine uygun, yenilikçi ve özellikle istihdama yönelik hazırlanacak projeler oluşturulan KOP Proje Havuzunda toplanacak. KOP İdaresi tarafından yürütülen Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (KOP TEYAP), Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma (KOP KIRSAL), KOP Bölgesinin Hayvancılık Altyapısının İyileştirilmesi Programı ve Tarımsal Araştırmalar Programları kapsamında hazırlanacak projeler 30 Kasım 2020 tarihine kadar proje.kop.gov.tr adresine online olarak yapılabilecek.

 

“Katma Değer Katan ve Yenilikçi Projeler Desteklenecek”

Kamu kurum ve kuruluşlardan yenilikçi, farkındalık oluşturan, katma değeri yüksek, insan hayatına dokunan, bölgenin ihtiyaçlarına dönük proje tekliflerinin beklediklerini belirten KOP İdaresi Başkan Vekili Halil İbrahim Tongur, tarım, sulama ve hayvancılık projelerine büyük önem verdiklerini belirtti.

 

2021 Yılı Mali Destek Programları kapsamında finansman desteği sağlanacak projeler için “KOP Proje Havuzu Sistemi” oluşturulduğuna dikkat çeken Başkan Vekili Tongur, “Kırsaldaki en ücra yerleşim yerlerine ulaşılarak, beşeri ve doğal sermayeden etkin faydanın sağlanmasıyla insanımızın refahını arttırmayı hedefliyoruz. Bu çerçevede Başkanlığımız tarafından yürütülen KOP TEYAP, KOP Kırsal, KOP Hayvancılık ve Tarımsal Araştırmalar 2021 Yılı Mali Destek Programları kapsamında finansman desteği sağlanacak projeler için “KOP Proje Havuzu Sistemi” oluşturuldu. Mali Destek Programına Valilikler, İl Özel İdareleri, Kaymakamlıklar, Üniversiteler, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri, DSİ Bölge-Şube Müdürlükleri, Orman Müdürlükleri, Araştırma Kuruluşları proje sahibi olarak başvurabileceklerdir. STK’lar ve Üretici örgütleri de projelerde ortak olarak bulunabileceklerdir. Havuzda toplanacak projeler arasında yapılacak değerlendirmeler sonucunda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenmeye uygun bulunan projelere mali destek sağlanacaktır. Programlarla ve başvuru şartları ile ilgili rehberlere proje.kop.gov.tr adresinden ulaşılacak olup; proje başvuruları aynı site üzerinden 30 Kasım 2020 tarihine kadar yapılabilecektir.” diye konuştu.  

Bu Haber 3380 Defa Okundu.