Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP Temiz Hava, Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm Kütüphanesi Projesiyle Kazanan Geleceğin Türkiye’si Olacak

KOP İdaresinin hibe desteği ile finanse ettiği ‘KOP Temiz Hava, Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm Kütüphanesi Projesi’ hizmete açıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Konya il teşkilatları tarafından yürütülen projede Konya Milli Eğitim Müdürlüğünün desteği ile 4-11 yaş aralığındaki çocuklara çevre bilinci aşılanacak.

Eklenme Tarihi
18.03.2022
Okunma Sayısı
724 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

KOP İdaresinin hibe desteği ile finanse ettiği ‘KOP Temiz Hava, Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm Kütüphanesi Projesi’ hizmete açıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Konya il teşkilatları tarafından yürütülen projede Konya Milli Eğitim Müdürlüğünün desteği ile 4-11 yaş aralığındaki çocuklara çevre bilinci aşılanacak.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından kısa adı KOP OKUYOR olan KOP Bölgesinde Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi mali destek program kapsamında desteklenen, Konya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Güney İç Anadolu Temiz Hava Merkezi tarafından yürütülen proje düzenlenen törenle hizmete açıldı.

 

İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen törende konuşan Güney İç Anadolu Temiz Hava Merkezi Müdürü Feray Yümün, minik öğrencilere sıfır atık, çevre bilinci ve geri dönüşüm kültürünün daha bu yaşlardan başlayarak aktarılıyor olmasının önemine değinirken, projeye dışarıdan destek verdiklerini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ise söz konusu eğitim ise KOP İdaresinin pozitif ayrımcılık yaparak geleceğin Türkiye’si için hiçbir desteği esirgemediğini söyledi.  

 

KOP İdaresi tarafından 2021 yılı yatırım programına alınan projenin bugün hizmete başlıyor olmasından duyduğu mutluluğu dile getiren İl Çevre Şehircilik İl Müdürü Hülya Şevik, “İl Müdürlüğümüz ve Güney İç Anadolu Temiz Hava Merkezi Müdürlüğü ile ortak yürütecek olduğumuz projemizde, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de dışarıdan desteğiyle 4-11 yaşları arasındaki anaokulu ve ilkokul öğrencilerimize, ‘Çevre Bilinci’, ‘İklim Değişikliği’, ‘Sıfır Atık’, ‘Geri Dönüşüm’ ve ‘Temiz Havanın Önemi’ konularında farkındalıklarının artırılması yönelik çalışmalar yapılacak” dedi.

 

KOP İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin ise çocukların küçük yaşlardan başlayarak farkındalık eğitimleri almalarının ülke geleceği için çok kıymetli olduğunu belirterek; “Çocuklarımızın hayatına dokunabilmek, daha çocuk yaşlarda kazanacakları bu toplumsal değerleri, ilerleyen hayatlarında tatbik edebilmeleri hedeflerimiz arasında. Gelişen ve her geçen gün nüfusu artan dünyamızda doğal kaynaklarımız çok hızlı bir şekilde tükeniyor. Bunun sonucunda ortaya çıkan atıklar ise bugüne kadar belki kontrollü bir şekilde bertaraf edilmeye çalışıldı ancak istenen seviyede olmadı ki, bugün çevreyi, sıfır atığı ve toplumu bu konularda bilinçlendirmeyi konuşuyoruz. Gelişen sanayi aynı zamanda hammadde sıkıntısını da beraberinde getiriyor. Geri dönüşünüm toplumlara olan faydasını daha net anlatabilmek adına sadece1,1 milyon ton miktarında plastik atığın geri kazanımı ile ülke ekonomisine 1,1 milyar TL’lik kazanç sağlanmış oluyor. Buradan hareketle içinde çocuk, eğitim, gelecek, çevre bilinci ve Türkiye olan her projeyi desteklemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Projenin fikir aşamasından yazımına, kabulünden uygulanmasına kadar geçen sürede emeği bulunan herkese çocuklarımız adına teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

 

Proje kapsamında; Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ek hizmet binasına 1 adet Geri Dönüşüm Kütüphanesi, Güney İç Anadolu Temiz Hava Merkezi Müdürlüğünde ise Sıfır Atık ve Temiz Hava Kütüphanesi kuruldu. Her iki kurumda da oluşturulan eğitim alanları sayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünün desteği ile 4-11 yaş grubundaki öğrencilere geri dönüşüm, sıfır atık, çevre kirliliği, iklim değişikliği, temiz havanın önemi konularında uygulamalı eğitimler verilerek, çocukların hayal gücünü geliştirmelerine yardımcı olacak atölye çalışmaları yapılacak. Ayrıca, gönüllü öğrencilerden kullanmadıkları kitapları toplanarak kütüphane aracılığıyla ücretsiz kitap takası hayata geçirilecek.

Bu Haber 724 Defa Okundu.