Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP yerel yönetimlerin güçlendirilmesi toplantısı gerçekleştirildi

Bozkır İlçesinde yerel yönetimlerin güçlendirilmesi ve bölge ilçelerin kalkındırılmasına yönelik toplantı yapıldı.

Eklenme Tarihi
04.11.2014
Okunma Sayısı
2892 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Bozkır İlçesinde yerel yönetimlerin güçlendirilmesi ve bölge ilçelerin kalkındırılmasına yönelik toplantı yapıldı.

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı öncülüğünde çevre ilçeler Seydişehir, Hadim, Taşkent, Yalıhüyük, Ahırlı ilçe belediye başkanlarının katılımıyla yerel yönetimlerin güçlendirilmesi konulu istişare toplantısı Bozkır Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

 

Toplantıya KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, Bozkır Kaymakamı Mustafa Demir ile Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, Taşkent Belediye Başkanı Osman Arı, Ahırlı Belediye Başkanı İsa Akgül, Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer ve Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal katıldı.

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, kırsal-dağlık ilçelerdeki insanların kalkınması için dört yıldır önemli çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak; bu ilçelerde proje ofisleri kurarak projeler oluşturup bölgeyi Türkiye'ye ve dünyaya açmayı amaçladıklarını ifade etti.

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 2014 yılı içerisinde açıklanacak olan KOP Eylem Planı ile KOP illerinin kalkınma potansiyellerinin ön plana çıkarılacağının altını çizen Başkan Babaoğlu, bu nedenle Eylem Planı’nın tarihi bir fırsat olduğunu belirtti.

KOP Bölgesinin sahip olduğu geniş yüzölçümü, beşeri ve doğal kaynakları, stratejik ve jeopolitik konumu ile önemli bir kavşakta bulunduğunu ifade eden Başkan Babaoğlu, KOP Eylem Planının, bölgenin kalkınma potansiyelinin ortaya çıkarılabilmesi adına tarihi bir fırsat olduğunu, açıklanacak güçlü ve etkili bir Eylem Planı ile bölgenin Türkiye’nin yeni cazibe merkezi haline geleceğini sözlerine ekledi.

 

Bozkır İlçesinde KOP öncülüğünde düzenlenen toplantıya Seydişehir, Hadim, Taşkent, Yalıhüyük, Ahırlı ilçe belediye başkanları katıldı. 

Bu Haber 2892 Defa Okundu.