Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOPlu Gençler Avrupa’da Staj Yapacak

KOP Bölgesi Gençlerine Avrupa’da Stajı İmkanı

Eklenme Tarihi
27.04.2015
Okunma Sayısı
2839 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

KOP Bölgesi Gençlerine Avrupa’da Stajı İmkanı

UNİKOP Üniversitelerinden 200 Genç Avrupa’ya Yolcusu

 

KOP Bölgesi’nde yaşayan 200 genç, yabancı dil yeterliliklerini artırmak, mesleki gelişimlerini sürdürmek ve daha iyi bir kariyere sahip olmak için 3 ay boyunca Avrupa’da staj yapma imkânına kavuşacak.

Kalkınma Bakanlığı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile ÜNİKOP üyesi Necmettin Erbakan, Aksaray, Selçuk, KTO Karatay, Mevlana, Niğde ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversiteleri, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası ve Konya Büyükşehir Belediyesi birlikteliğinde sunulan ‘Staj ve Eğitim Konsorsiyum’ projesi, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından akredite edildi.

 

 

Projenin Koordinatörlüğünü KOP İdaresi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin üstlendiği söyleyen KOP İdaresi Başkan vekili İhsan Bostancı, amaçlarının hem bölge insanının ufkunu açmak, hem de KOP’luluk bilincinin artırılmasını sağlamak olduğunu belirterek, ‘Staj ve Eğitim Konsorsiyum’ projesinin ana hedefi, KOP Bölgesi üniversitelerinde okuyan lisans, yüksek lisans, doktora öğrencilerinin yurtdışında alanlarıyla ilgili kurum ve kuruluşlarda staj yapmasını sağlamak. Bunun yanında proje ortaklarının kendi personelinin yabancı dil yeterliliklerini artırmalarını imkân sağlamaktır” dedi.

 

KOP Bölgesi İçin Bir İlk

Avrupa Komisyonu’nun Erasmus+ çerçevesinde ülke genelinde sıklıkla uyguladığı ‘Staj ve Eğitim Konsorsiyum’ faaliyetleri KOP Bölgesi için bir ilk olacak. Bölgesel olarak yükseköğretim, mesleki eğitim ve inovasyon adına farkındalık oluşturma amacına hizmet edecek olan proje ile bölge gençlerinin teknik birikimlerini farklı üretim kültürleri ile harmanlayarak mesleki becerilerini artırmaları, bunun yanında farklı ülkeleri tanıyarak kişisel gelişimlerine katkı sağlanması hedefleniyor.

 

Proje kapsamında konsorsiyum ortaklarına yapılan başvuruların değerlendirilmesi sonucu belirlenecek UNİKOP üyesi üniversitelerinden toplam 200 öğrenci ve personel, 2 ila 3 ay arasında değişecek eğitim ve staj hareketliliği için Avrupa ülkelerine gönderilecek.

 

Bu Haber 2839 Defa Okundu.