Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Küçük Yazardan KOP İdaresi Başkanına Ziyaret

‘BEÇASÖ Operasyonu’ kitabının yazarı 12 yaşındaki Şevval Yalçınkaya, KOP Başkanı İhsan Bostancı’yı makamında ziyaret ederek imzalı kitabını hediye etti.

Eklenme Tarihi
23.07.2019
Okunma Sayısı
2739 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

‘BEÇASÖ Operasyonu’ kitabının yazarı 12 yaşındaki Şevval Yalçınkaya, KOP Başkanı İhsan Bostancı’yı makamında ziyaret ederek imzalı kitabını hediye etti.

 

Daha 7 yaşındayken Türkiye’nin önemli çocuk dergilerinde kısa hikayeler ve denemeler yazmaya başlayan minik yazar Sevval Yalçınkaya, hem KOP Okuyor Projesi kapsamında oluşturulan ‘KOP Çocuk Kütüphaneleri’ne duyduğu memnuniyeti dile getirmek, hem de yazarlık kariyerinin ilk kitabı olan ‘BEÇASÖ Operasyonu’ kitabını hediye etmek için annesi Serpil Yalçınkaya ile birlikte KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı’yı makamında ziyaret etti.

 

Kitap Kurdu bir ailede büyüdüğünü, daha henüz anne karnındayken kitapla tanıştırıldığını söyleyen Şevval Yalçınkaya, okumak ve yazmanın kendisi için çok büyük bir zevk olduğunu belirterek, “Yazarlığı aslında bir meslek olarak değil de hobi olarak yapmak istiyorum. Benim hedefim iyi bir Kardiyoloji doktoru olmak, İnsanları iyileştirmek. Onların hastalıklarını tedavi etmek istiyorum. Çok küçükken kötü insanları ameliyat ettiğimde, kalplerine şeker koymak isterdim” dedi.  

 

Selçuklu Belediyesi iş birliğiyle kurulan KOP Çocuk Kütüphanesinde sorumlu yönetici olarak görev yapan anne Serpil Yalçınkaya, kızıyla gurur duyduğunu söyleyerek, “Şevval gibi çocukların yetişmesi için sırf çocukların dünyasına hitap eden kütüphanelerin oluşturulması çok büyük bir hizmet. Gerek Selçuklu Belediyesine gerekse KOP İdaresine katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı ise KOP Okuyor Projesi ile toplumun tüm bireylerinde okuma kültürünü yaygınlaştırmayı hedeflediklerini, ancak küçük ziyaretçisiyle birlikte minik yazarlara da destek vermek gerektiğinin farkına vardıklarını belirterek şöyle konuştu; “Kendisini tebrik ediyorum. Henüz 12 yaşında birisi için oldukça akıcı ve sürükleyici bir kitap olmuş. Kaybolmaya yüz tutmuş değerlerimizin işlendiği bu kitabın tüm KOP Okuyor Kütüphanelerinde yer alması için elimizden geleni yapacağız.” 

 

Yüksek binalar arasında kaybolmuş, teknolojik oyunlarla mahalle kültürünü unutmuş çocukluklara inat kitabının bir mahallede geçen ‘BEÇASÖ Operasyonu’ kitabı ismini Beste, Efsun, Çağan, Arya, Sedef ve Öney isimli afacanların baş harflerinden alıyor. Komşuluk ilişkileri, kardeşlik duyguları, yardımlaşma, insan sevgisi gibi çok önemli değerlere vurgu yapılan kitap, şimdiden çok okunan kitaplar arasında yer alacağa benziyor.

Bu Haber 2739 Defa Okundu.