Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Tunus heyetinden KOP ziyareti

Türkiye’ye gelen üst düzey Tunus heyeti, bölgesel kalkınma alanında tecrübe paylaşımında bulunmak üzere Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (KOP) Başkanlığını ziyaret etti.

Eklenme Tarihi
20.05.2015
Okunma Sayısı
2633 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Türkiye’ye gelen üst düzey Tunus heyeti, bölgesel kalkınma alanında tecrübe paylaşımında bulunmak üzere Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (KOP) Başkanlığını ziyaret etti.

 

Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise 8. büyük tarım ülkesi olan Türkiye kısa sürede yakaladığı kalkınma ivmesiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) davetlisi olarak çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Tunus Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı Genel Müdürü Mohamed Bel Hadj ve beraberindeki 20 kişilik heyet KOP İdaresi’ni ziyaret ederek KOP Bölgesi ve bölgesel kalkınma konularında bilgiler aldı.

 

“İşbirliğimizi güçlendirmeliyiz”

Tamamı üst düzey bürokratlardan oluşan heyet üyelerine, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan KOP Eylem Planı hakkında bilgiler veren KOP İdaresi Başkan vekili İhsan Bostancı, 60’dan fazla Türk Şirketinin faaliyet gösterdiği ve önemli yatırımların yer aldığı Tunus ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin yıllık 1.2 milyar dolar seviyesinde kaldığını söyledi.  İki ülke arasındaki tarihi ve kültürel yakınlık dikkate alındığında bu rakamın oldukça mütevazı olduğunu ifade eden Bostancı, Tunus’un içinde bulunduğu yeni dönemde gerçekleştirilecek yeni çalışmalar ile Türkiye–Tunus ilişkilerinin ticaretten, turizme, güvenlikten, uluslararası işbirliğine kadar çok farklı alanlarda derinleşerek devam edeceğine olan inancı dile getirdi.

 

“Dost elini uzatmaya hazırız”

Kalkınma için birçok dinamiğin aynı anda harekete geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan vekili Bostancı, açıklanan KOP Eylem Planı ile birçok sektörde gerçekleştirilecek çalışmalar sonucu bölge kalkınmasının hızlanacağını ve bu sayede Türkiye’nin uzun vadeli ulusal hedeflerine ulaşmasında KOP Bölgesi olarak önemli katkı sağlayacaklarını belirterek; “Tunus’un yürütmekte olduğu kalkınma çalışmalarındaki başarısı dost ülke olarak Türkiye’yi ve biz Türk halkını mutlu edecektir. Bu sürece en etkin katkıyı sağlayabilmek için iki ülke arasında üst düzeyde yürütülmekte olan çalışmaların devam ettirilmesi kadar, kurumlar ve alt birimleri arasında yürütülecek işbirliği çalışmalarının da büyük önem taşıdığını düşünüyorum. Bu açıdan gerçekleştirmiş olduğunuz bu çalışma ziyaretini önemsiyoruz. Tecrübelerimizi paylaşmak dostluğun gereğidir” diye konuştu.

Heyet üyelerine KOP Bölgesi ve KOP Eylem Planı hakkında kapsamlı bir sunum yapıldı. Ardından Mohamed Bel Hadj ve Bostancı ziyaretin anısına birbirlerine hediyeler takdim etti. Ziyaret hatıra fotoğrafı ile son buldu. 

 

 

 

Bu Haber 2633 Defa Okundu.