Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
UNİKOP Karaman’da toplandı

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve sekiz üniversitenin oluşturduğu KOP Bölgesi Üniversiteler Birliğinin (UNİKOP) Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) dönem başkanlığındaki ilk toplantısı yapıldı.

Eklenme Tarihi
25.02.2016
Okunma Sayısı
2958 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Rektörlük toplantı salonunda gerçekleştirilen UNİKOP Stratejik Planlama Kurul Toplantısına KOP Bölgesi üniversitelerinin rektör yardımcıları, KOP İdaresi ve UNİKOP koordinatörleri ile temsilciler katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, UNİKOP Stratejik Planlama Kurulunun akademik işlerle ilgili her konuda karar alma yetkisi bulunduğunu hatırlatarak “Burada alınacak kararların üniversitelerimize, şehir ve bölgelerimize ışık tutacağına inanıyoruz. Eğer kararlarımız başka kurumlara örnek olursa bundan elde edilecek kazanımlar bizim hanemize de damla düşürecektir.” dedi. Herkesin bir emanet ve sorumluluk taşıdığına dikkat çeken Prof. Dr. Gökmen, “Yapmak isteyenler yol bulur, istemeyenler mazeret bulur” sözünü anımsatarak “Biz yol bulma niyetindeyiz” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Gökmen, toplantının hayırlara vesile olmasını dileyerek sözlerine son verdi.

 

Açılış konuşmasının ardından KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım’ın başkanlığında UNİKOP Stratejik Planlama Kurul Toplantısına geçildi. Toplantıda 2016 yılında yapılacak olan 4. KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, KOP bilimsel dergi basım ve yayını, KOP üniversiteleri dekanlar ve müdürler ile bölüm ve anabilim dalı başkanları toplantısı, merkezi araştırma laboratuvarlarının kullanımı, projeler ile öğrenci spor müsabakaları ele alındı. Toplantı yerleşke gezisi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde’de bulunan bölge üniversitelerinin bir araya gelmesi ile 2012 yılında kurulan UNİKOP’ta dönem başkanlığı görevini 2013 yılında Selçuk Üniversitesi, 2014 yılında Niğde Üniversitesi, 2015 yılında Aksaray Üniversitesi üstlenirken 2016 yılında dönem başkanlığı görevi Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine geçti.

Bu Haber 2958 Defa Okundu.