Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
UNİKOP’un Dönem Başkanlığı Aksaray Üniversitesi'nde...

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) Dönem Başkanlığı Aksaray Üniversitesi’ne (ASÜ) geçti. 2015 yılı boyunca ASÜ’de, bölgenin kalkınması için yapılması gereken çalışmalar planlanacak ve uygulanacak. Bu kapsamda ASÜ’de devir-teslim töreni ve 7’nci UNİKOP Üst Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

Eklenme Tarihi
05.01.2015
Okunma Sayısı
2984 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) Dönem Başkanlığı Aksaray Üniversitesi’ne (ASÜ) geçti. 2015 yılı boyunca ASÜ’de, bölgenin kalkınması için yapılması gereken çalışmalar planlanacak ve uygulanacak. Bu kapsamda ASÜ’de devir-teslim töreni ve 7’nci UNİKOP Üst Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

 

 

- Birliğin Genişlemesini Arzu Ediyoruz -

UNİKOP 2015 Dönem Başkanlığını devralan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, yılı en iyi şekilde değerlendirmek adına gayret edeceklerini söyledi. UNİKOP’un, dönemin Dışişleri Bakanı olan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun önerisi üzerine kurulduğunu ve son derece güzel bir proje olduğunu ifade eden Rektör Acar, “Sayın Davutoğlu’nun “Bölgenin üniversiteleri bir araya gelsinler, güçlerini birleştirsinler, enerjilerini en etkin şekilde değerlendirsinler” önerisine canı gönülden kulak verdik ve birliği kurduk. İki yıldır da gayet güzel çalışmalara imza atıyoruz. Bundan sonra da üniversitelerimizin güç birliği ve KOP İdaresi’nin desteği ile daha güzel çalışmalara imza atacağımızı umuyorum” dedi. ASÜ Rektörü ve Dönem Başkanı Prof. Dr. Mustafa Acar, 2015 yılının sağlık, huzur ve başarıyla geçmesi dileklerinde bulundu. UNİKOP 2014 Dönem Başkanı olan Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ise UNİKOP’un 2012 yılının Aralık Ayında kurulduğunu anımsatarak, “Bundan sonraki süreçte birliğin daha da genişlemesini arzu ediyoruz. Birlik 2 yıldır güzel çalışmalar yapıyor. Bu çalışmaları bölgenin ve ülkemizin kalkınması adına daha da geliştirerek devam ettirmeliyiz. Bunu başaracak durumdayız” dedi.

 

- UNİKOP Türkiye’de Bir Marka Haline Geldi -

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu ise UNİKOP’un artık Türkiye’de bir marka haline geldiğini belirtti. UNİKOP’un, “Kendi bölgemizi nasıl kalkındırabiliriz” sorusuna verilen en somut cevap olduğunu kaydeden Babaoğlu, “Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz da bu birliği çok önemsiyor. Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölgesi’nde de böyle bir birliğin kurulması çalışmaları tamamlandı. DAP Bölgesi Üniversiteler Birliği de bizi model alarak kuruldu” dedi. UNİKOP’un, bölgelerini kalkındırmak üzere üniversitelerin sahaya çıkabileceklerini gösterdiğini kaydeden KOP Başkanı Babaoğlu, “İki yıl içinde gençlik-spor, ortak envanter çalışmaları gibi son derece önemli çalışmaları hayata geçirdik ve birçok işbirliği ortamı tesis ettik. Bundan sonra daha farklı alanlarda bu işbirliğine devam edeceğiz. KOP İdaresi olarak, Üniversiteler Birliği’nin ileriye dönük yapılanmasına her zaman destek vermeye hazırız” dedi.

 

- Birliğe Üye Üniversite Sayısı 8’e Yükseldi -

Töreninin ardından 7’nci UNİKOP Üst Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Bu toplantıda UNİKOP’u oluşturan 7 üniversiteye, yeni kurulan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nin de dâhil edilmesi kararlaştırıldı. Toplantıya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tankut Yalçınöz, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Cumhur Çökmüş katıldı.

 

Rektör Acar’ın konuklarına çeşitli hediyeler takdim etmesinin ardından öz çekim fotoğrafıyla toplantı sona erdi.

Bu Haber 2984 Defa Okundu.