Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
UNİKOP Üst Kurulu Aksaray Üniversitesi’nde toplandı

Bu yıl Aksaray Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan ‘III. Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu’nun son hazırlıkları için UNİKOP üst kurulu Aksaray Üniversitesi’nde bir araya geldi.

Eklenme Tarihi
12.10.2015
Okunma Sayısı
2722 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Bu yıl Aksaray Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan ‘III. Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu’nun son hazırlıkları için UNİKOP üst kurulu Aksaray Üniversitesi’nde bir araya geldi.

 

Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (KOP) öncülüğünde 8 üniversitenin işbirliğiyle kurulan KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) tarafından düzenlenecek ve bu yıl 22-24 Ekim 2015 tarihleri arasında üçüncüsü yapılacak olan ‘III. Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu’ için hazırlıklar son aşamaya geldi.

 

Dönem Başkanlığını Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin’in yaptığı UNİKOP üst kurul toplantısına, KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tankut Yalçınöz, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Avni Öktem ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın katıldı.

 

“UNİKOP’un önemi daha da belirginleşiyor”

Toplantının açılış konuşmasını yapan ASÜ Rektörü ve UNİKOP Dönem Başkanı Prof. Dr. Yusuf Şahin, aynı havza içerisinde yer almanın, aynı yâda benzer sorunlarla mücadele etmek anlamına geldiği belirterek, “Bu gibi toplantılar, sorunları ve çözümleri konuşmak açısından da fayda sağlıyor. Üniversitelerin ürettiği bilgiyi en kestirme yoldan toplumsal faydaya dönüştürme sorumluluğu dikkate alındığında, UNİKOP’un önemi daha belirgin şekilde ortaya çıkmaktadır” dedi.

 

“Sempozyum için hazırlıklar tamam”

KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı ise her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumlarının üçüncüsünün Aksaray Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 22-24 Ekim tarihleri arasında yapılacağını belirterek, “KOP Bölgesindeki üniversite rektörlerimizin katılımı ile yaptığımız 8. Üst Kurul toplantısında sempozyum hazırlıklarını yerinde inceledik. Bölgemiz için son derece önemli olduğuna inandığımız ‘III. Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu için tüm hazırlıklar tamamlandı. Sempozyumun şimdiden bölgemize ve üniversitelerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

 

 

Bu Haber 2722 Defa Okundu.