Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Yozgat’a 2022 Yılı İçin 11 Milyon TL’lik KOP Desteği

Yozgat Valiliği ile Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında imzalanan 11 milyon liralık destek protokolü ile tarım ve hayvancılık sektöründe 12 proje hayata geçiyor.

Eklenme Tarihi
18.05.2022
Okunma Sayısı
555 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Yozgat Valiliği ile Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında imzalanan 11 milyon liralık destek protokolü ile tarım ve hayvancılık sektöründe 12 proje hayata geçiyor.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı KOP idaresi tarafından, Yozgat il genelinde, Küçük Ölçekli Sulama İşleri Programı, Tarımsal Eğitim ve Yayım, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Programı, KOP Bölgesinde Okuma Kültürünün Geliştirilmesi alanlarında hazırlanan ve uygun bulunan 12 proje için protokol imza töreni düzenlendi. Programı kapsamında 12 projeye yaklaşık 11 milyon lira tutarında proje desteğinin sağlanacağı açıklandı.

 

Vali Ziya Polat, Yozgat’ta Küçük Ölçekli Sulama İşleri Programı kapsamında 2, Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi kapsamında 6, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Programı kapsamında 3, KOP Bölgesinde Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi kapsamında ise bir projeye olmak üzere toplamda 12 projeye ödenek tahsis edildiğini bildirdi.

 

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Mahmut Sami Şahin, idare tarafından Yozgat’a yönelik hazırlanan projelere verilen mali destekler hakkında bilgiler aktardı. KOP idaresinin kuruluşundan itibaren bölgenin sürdürülebilir kalkınmasına yönelik model projeleri desteklediğini hatırlatan Şahin, ‘’Yenilikçi uygulamalara öncülük etmekteyiz. Bu kapsamda başta sulama, bitkisel üretim, hayvancılık, kültür, turizm ve enerji gibi alanlarda olmak üzere bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasını hızlandırmak, rekabet gücünü geliştirmek amacıyla proje destekleri vermektedir’’ dedi.

 

“Yozgat’a 91,1 Milyon lira destek”

KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin, Yozgat’a 2016 yılından itibaren sağlanan mali destek tutarının 2021 yılı sonu itibariyle yaklaşık 91,1 Milyon lira olduğunu belirterek, bu tutarın 2022 yılı fiyatı ile değerinin yaklaşık 170 Milyon liraya ulaştığı bilgisini verdi. Şahin, ‘’Söz konusu tutar ile 198 projenin gerçekleştirilmesine yönelik ödenek ilgili uygulayıcı kuruluşlarımıza aktarılmıştır’’ diye konuştu.

 

Geçen yıl ‘2021-2023 KOP Bölge Kalkınma Planı Tanıtım Programı ve KOP Bilgilendirme Çalıştayı’ yaptıklarını kaydeden Şahin, 2021-2023 dönemini kapsayan, bölgenin topyekûn kalkındırılması için hazırlanan KOP Bölge Kalkınma Programının kapsamı ve bu kapsamda gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetler ile yürütülecek mali destek programları hakkında genel bir bilgilendirme yaptıklarını hatırlattı. Yozgat’ın ihtiyaçları, sorunları ve önceliklerini uzmanlarla birlikte çalıştay kapsamında istişare ettiklerine anlatan Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

‘’Biz de 2022 yılında destekleyeceğimiz projeleri, işte bu çalıştayda sizlerden aldığımız bilgiler ile birlikte mali destek programımızın önceliklerini, KOP Bölge Kalkınma Programı’nın amaç ve hedeflerini birlikte değerlendirerek ve bölge içi dengeleri gözeterek belirledik. İdaremizdeki uzman arkadaşlarımızın titizlikle yaptığı değerlendirmeleri bakanlığımız uzmanları ile de paylaşarak bu projelerin Sn. Bakanımız tarafından onaylanmasını sağladık. 2022 yılında Yozgat ilimize hali hazırda Küçük Ölçekli Sulama İşleri Programı (KÖSİP), Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Programı, KOP Bölgesinde Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Programı kapsamında 12 projeye yaklaşık 11 Milyon liralık proje desteğinin sağlanması planlanmıştır. Her ne kadar bizler bölgemizin kalkındırılması için gerekli mali imkânları artırmaya, tüm ekibimizle bölgemiz için bu kaynakların en doğru şekilde değerlendirilmesi için proje seçiminden, uygulanmasına ve devamlılığına kadar tüm aşamaları takip etmeye çaba göstersek de söz konusu projelerin en doğru şekilde uygulanması, ülkemiz kaynaklarının en etkin şekilde kullanımı ve sürdürülebilirliği projeleri uygulayan kuruluşların ve ilgili yerel otoritelerin sahiplenmesi ile mümkündür.’’

 

Konuşmaların ardından hazırlanan protokole proje sahibi kurum, kuruluşlarının temsilcileri ile KOP İdaresi Başkanı Şahin tarafından imza atıldı.

Bu Haber 555 Defa Okundu.