Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Doğanhisar Kadınları KOP ile Şehidi İçin Üretecek

Konya’nın Doğanhisar İlçesinde görevi başında uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Belediye Başkanı İhsan Öztoklu’nun adı, KOP desteğiyle ilçesinde kurulan tekstil atölyesinde yaşatılacak. Şehit Başkanın isminin verildiği tekstil atölyesinde 250 kişiye kadar iş imkânı sunulacak.

Eklenme Tarihi
10.12.2021
Okunma Sayısı
730 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Konya’nın Doğanhisar İlçesinde görevi başında uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Belediye Başkanı İhsan Öztoklu’nun adı, KOP desteğiyle ilçesinde kurulan tekstil atölyesinde yaşatılacak. Şehit Başkanın isminin verildiği tekstil atölyesinde 250 kişiye kadar iş imkânı sunulacak.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından KOP Sosyal Gelişim Programı (KOP SOGEP) kapsamında finanse edilen, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığının desteği ile Doğanhisar Belediyesi tarafından yürütülen ‘Şehit Belediye Başkanı İhsan Öztoklu KOP Tekstil Atölyesi’ törenle hizmete açıldı. 2020 yılında uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Öztoklu’nun adının verildiği atölyede şimdiden 110 genç ve kadın meslek sahibi oldu.

 

Doğanhisar Kaymakamı Barış Aytürk, Belediye Başkanı Süleyman Pekmez, Mevlâna Kalkınma Ajansı (MEVKA) Genel Sekreteri İhsan Bostancı ile siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı açılış töreninde konuşan KOP İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, dezavantajlı grupların ekonomik ve sosyal hayata adaptasyon sürecini kolaylaştırmaya yönelik kamu kurum ve kuruluşları aracılığıyla yürütülen projelere finansman desteği sağladıkları ve kısa adı KOP SOGEP olan KOP Bölgesi Sosyal Gelişim Programı ile 2017 yılından bu yana KOP Bölgesinde toplam 106 projeye 22 Milyon 729 Bin TL ödenek aktardıklarını belirterek, yürütülen projeler sayesinde bölgede yeni iş sahaları oluşturduklarını, gençlerin ve kadınların ekonomik hayata daha aktif katılım sağladıklarını ve köyden kente göçün yavaşlatılmasında önemli mesafeler kat ettiklerini söyledi.

 

“250 Kişiye İş Kapısı Olacak”

‘Doğanhisar Kadınları KOP ile Birlikte Şehidi İçin Üretecek Projesi’nin Doğanhisar Belediyesi tarafından yürütüleceğini hatırlatan Başkan Şahin; “Hedef kitlesini ilçede yaşayan dezavantajlı kadın ve gençlerin oluşturduğu ‘Doğanhisar Kadınları KOP ile Şehidi İçin Üretecek’ projesi sayesinde kadınlarımız hem meslek sahibi olarak aile ekonomisine katkı sağlayacaklar hem de bölge halkımız yeni bir iş sahasına kavuşmuş olacak. Şu an atölyemizde 110 kişi aktif olarak çalışmakta, ancak takviye edilecek makine ve ekipmanlar ile bu sayının 250’ye kadar ulaşması hedeflenmekte. Projemizin başta Doğanhisar halkımız olmak üzere bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

“Hayali Gerçekleştiren KOP’a Teşekkürler”

Tekstil Atölyesi fikrinin, Şehit Belediye Başkanı İhsan Öztoklu’nun henüz hayattayken çok önem verdiği projelerinin en başında geldiğine değinen Belediye Başkanı Süleyman Pekmez, “Bugün, bu tesisin açılış mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz ancak sizler için olduğu gibi benim için de biraz buruk bir sevinçtir bu. Kendisi, Doğanhisar için kalkınma ve istihdamın yolunun bu tarz yatırımlardan geçtiğine inanıyordu. Yaptığımız son görüşmede bu proje üzerineydi. Gönül isterdi ki, açılışta kendisi de aramızda olsaydı, hayalinin gerçek olduğunu görebilseydi. Rahmetli başkanımızın hayalinin gerçekleşmesinde sundukları katkılar nedeniyle KOP İdaresine, Büyükşehir Belediye Başkanlığına Doğanhisar Kaymakamlığına teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

 

“Tersine Göçü Destekleyen Proje”

MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı ise daha rahat iş olanakları, devletin sağladığı maddi ve sosyal hizmetlerinden faydalanabilme, ulaşım imkanlarının kolaylığı, sosyal yaşam ve çocukların daha iyi eğitim alabilmeleri adına insanların köyden kente göç ettiğini belirterek; “Vatandaşlarımızın doğduğu yerlerde doyabilmelerini ve şehirlerde erişebilecekleri hizmetlere doğdukları yerde erişebilmelerini temin etmek ilçe ve mahallelerimize yönelik yapacağımız planlamalar ve yatırımlarda temel amaçlarımızı oluşturmaktadır. Bugün açılışını yapmakta olduğumuz Şehit İhsan Öztoklu Tekstil Atölyesi de bu anlayış doğrultusunda ortaya konulmuş bir eserdir. Öztoklu kardeşimin ismini taşıyan bu önemli eserin, KOP İdaremiz ile Büyükşehir’imizin katkıları ile Doğanhisar Belediyelerimizce kurulan Tekstil Atölyemizin açılışında sizlerle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Bu Haber 730 Defa Okundu.