Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Girişimcilik ve Yenilik İhtiyaç Analizi Araştırma Projesi İmza Töreni

KOP İdaresi, bölge illerindeki Girişimcilik, Yenilik, Ar-Ge ve Üniversite-Sanayi işbirliğini inceleyecek.

Eklenme Tarihi
20.04.2016
Okunma Sayısı
3881 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

 

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde’den oluşan KOP Bölgesi genelinde, sanayi alanında yapılacak teşvik ve desteklere en uygun modellerin geliştirilmesi için bölgenin öncelik ve özelliklerini ortaya çıkartacak yeni bir projeyi hayata geçiriyor.

 

Girişimcilik, Yenilik, AR-GE ve Üniversite-Sanayi işbirliğini incelenecek

KOP Eylem Planı kapsamında 2014-2018 yılları arasında bölge illerine sanayi alanında yapılacak teşvik ve desteklemelere yönelik uygun modellerin geliştirilmesi, Girişimcilik, Yenilik, AR-GE ve Üniversite-Sanayi işbirliğinin artırılması için hazırlanan ‘Girişimcilik ve Yenilik İhtiyaç Analizi Araştırma Projesi’ İdare’nin Çatalhöyük salonunda düzenlenen imza töreni hayata geçirildi.

 

“Bölgenin yol haritası oluşturulacak”

Proje ile KOP illerinin sanayi durumu, yaşanan sorunlar, çözüm önerileri ve KOP Eylem Planı kapsamında sanayi alanında yapılacak teşvik ve desteklere yönelik uygun modellerin geliştirilmesi, bölgenin Girişimcilik, Yenilik, Ar-Ge ve Üniversite-Sanayi işbirlikleri karnesinin benzer bölge ve illerle karşılaştırmalı olarak ortaya konacağını kaydeden KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, hazırlanacak rapor doğrultusunda yeni bir yol haritasının oluşturulacağını belirtti.

 

KOP Bölgesi’ndeki girişimcilik fırsatlarının belirlenerek bu alanlara yatırım yapılmasına yönelik gelecek stratejilerinin hazırlanmasına zemin oluşturacak ihtiyaç analizi projesi ile KOBİ’lerin ve özellikle mikro işletmelerin büyümelerinin önündeki bürokratik, ekonomik, sosyal ve kültürel engellerin sektörel ve il düzeyinde belirlenmesini sağlayacaklarına inandığını söyleyen Bostancı, “Bunların giderilmesine yönelik strateji ve politika tedbirlerinin geliştirilmesini amaçlıyoruz. Bu kapsamda bölge illerinde yapılan çalışmalar incelenecek, güncel veriler anket ve saha çalışmaları toplanacak” diye konuştu.

 

‘Girişimcilik ve Yenilik İhtiyaç Analizi Araştırma Projesi’ kapsamında, özel sektör temsilcileri ve kamu kurumları ile odak grup toplantıları yapılacak. Girişimcilik ve yenilik konularında elde edilecek veriler analiz çalışmalarında değerlendirilecek. 

Bu Haber 3881 Defa Okundu.