Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
KOP, Yerel yönetimlerin kapasitesinin artışını sağlayacak

Aksaray Valiliği ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliğinde yerel yönetimlerin güçlendirilmesi ve ilçelerin kalkındırılmasına yönelik toplantı Aksaray Valiliği ev sahipliğinde yapıldı.

Eklenme Tarihi
17.11.2014
Okunma Sayısı
3107 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Aksaray Valiliği ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliğinde yerel yönetimlerin güçlendirilmesi ve ilçelerin kalkındırılmasına yönelik toplantı Aksaray Valiliği ev sahipliğinde yapıldı.

 

Toplantıya Aksaray Valisi Şeref Ataklı, KOP İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, Aksaray Vali Yardımcısı Kubilay Ant, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Karahancı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, İlçe Kaymakamları, ilçe belediye başkanları, KOP İdaresi yetkilileri katıldı.

 

Vali Ataklı toplantının açılışında yaptığı konuşmasında KOP idaresinin hem yol göstericilik hem de ekonomik anlamda ciddi destekler sağladığını söyledi.

Yerel yönetimlerde üretim kapasitesinin nasıl geliştirilebileceği, tarımsal sulama ile ilgili sorunları ve bu sorunların giderilmesi için proje geliştirme, uygulama kapasiteleri ve bu kapasitelerin daha geliştirilmesi ile ilgili değerlendirmeler yapacaklarını belirten Vali Ataklı, bu noktada KOP’un yaptığı çalışmaları değerlendireceklerini anlattı.

 

“KOP Bölgesi Türkiye’ye katkı sağlayacak”

KOP İdaresi Başkanı Mehmet Babaoğlu da yaptığı konuşmasında Konya, Aksaray, Karaman ve Niğde illerini kapsayan KOP Eylem planının hazırlandığını belirtti.

Bölge illerinin de katkısının olduğu ve 2 yıldır yürütülen eylem planı çalışmalarının sonuçlandırıldığını ifade eden Babaoğlu, “Bu yıl içinde KOP Eylem Planı'nın açıklanmasını ve yürürlüğe girmesini bekliyoruz. Bu bölgede bir takım çalışmalar hız kazanacak,  yeni çalışmalar planlanacak ve uygulamaya girecek. 5 yıllık plan sonunda bu bölgenin bulunduğu konumdan çok daha ileri bir konumda olacağını ve Türkiye’nin gelişmesine katkı yapan bir bölge haline geleceğini ümit ediyoruz” diye konuştu.

 

İlçelerin kurumsal kapasiteleri geliştirilecek

KOP kapsamında sektörel sınırlılığın olmadığını, sadece sulama işleri tarımla ilgili projeler olarak anlaşılmamasının isteyen Babaoğlu, “Biz aynı zamanda yerelde kurumsal kapasitenin arttırılması için çalışmalar yapacağız. İlçe ve beldelerimizde kapasite geliştirilmesine ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. İl merkezleri birçok şeyi yapabiliyor. Ancak ilçelerde yeterli üretim proje çalışması çıkmıyor. Bunu nasıl geliştirebiliriz, nasıl yapılanabilir bu konuda çalışıyoruz. Bölgede yapılması gereken yüzlerce farklı alan var. Bu noktada yerelde kurumsal kapasiteyi geliştirme programı uygulayacağız. Bu program kapsamında ilçe belediyeler, belde belediyelerimizi proje üretir hale getirilmesi için bir çalışma başlatıyoruz” dedi.

 

 

Proje desteği alınabilecek birçok yer ve fon varken sadece birkaçının bilindiğini anlatan Babaoğlu, “Yabancı fonlar var,  AB fonları var bunlardan yararlanabilen, kendi ayağı üzerinde duran kendi projesini üreten ve onu savunan bir yerel yönetim olmasını arzu ediyoruz. Bu kapsamda kaymakamlıklardan veya belediyelerimizden kalıcı olacak proje üreterek yazacak teknik kişilerin yetiştirilmesi için bir eğitim programı düzenliyoruz. KOP İdaresi olarak Belediyeler ve Kaymakamlıklarımıza her türlü teknik ve eğitim faaliyetleri ile destek vereceğiz.” dedi.

 

Toplantının son bölümünde KOP İdaresi uzmanları tarafından KOP kapsamında yürütülecek eğitim programı hakkında bilgiler verilerek, kalkınma programları ve kaynaklar için yararlanılacak fonlar hakkında sunumlar yapıldı. 

Bu Haber 3107 Defa Okundu.