Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Otizmli Eller KOP ile Toprağa Dokunuyor

KOP İdaresi tarafından, otizmli bireylerin tedavi ve rehabilitasyonlarına katkı sağlaması amacıyla finanse edilen ‘Otizmli Eller KOP ile Toprağa Dokunuyor Projesi’nin eğitim serası hizmete açıldı. SOBE Vakfı bünyesinde faaliyete geçirilen serada 113 otizmli öğrencinin toprakla teması sağlanacak.

Eklenme Tarihi
23.06.2022
Okunma Sayısı
687 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

KOP İdaresi tarafından, otizmli bireylerin tedavi ve rehabilitasyonlarına katkı sağlaması amacıyla finanse edilen ‘Otizmli Eller KOP ile Toprağa Dokunuyor Projesi’nin eğitim serası hizmete açıldı. SOBE Vakfı bünyesinde faaliyete geçirilen serada 113 otizmli öğrencinin toprakla teması sağlanacak.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının, KOP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (KOP TEYAP) kapsamında finansman desteği sağladığı, yürütücülüğünü ise Selçuklu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfının (SOBE) üstlendiği ‘Otizmli Eller KOP ile Toprağa Dokunuyor Projesi’ için kurulan sera törenle hizmete açıldı.

 

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Murat Karakoyunlu, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin, SOBE Vakfı Başkanı Mustafa Ak ile çok sayıda davetlinin katıldığı açılış töreninde konuşan Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, özel çocuklara yapılan her yatırımın ayrı bir güzelliği bulunduğunu söyledi.

 

“Yapılan Her şey Fazlasıyla Karşılığını Bulur”

“Bizler inanıyoruz ki; buraya verilen destekler çocukların eğitimine ve değişmesine çok büyük katkı sağlıyor” diyen Selçuklu Kaymakamı Yamlı, “Bu işin hayata geçirilmesinde, yapılan işlerde katkısı bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Otizmli çocuklarımızı toprakla buluşturacak sera ile SOBE Vakfı bünyesindeki hali hazırda 113 otizmli gencimiz için yeni bir uğraş alanı oluşacak. Onların tedavilerinde ve rehabilitasyonlarında önemli bir unsur haline gelecek. Buradan hareketle finansman desteği sağlayan KOP İdaremize, projenin yürütücüsü kurum ve kuruluşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. İnşallah yapılan her şey karşılığını fazlasıyla bulur, çocuklarımızda inşallah en yakın zamanda daha güzel bir hayat sahibi olurlar” dedi.

 

“Küçük Ama Etkili Desteklerle Hayata Dokunuyoruz”

KOP TEYAP kapsamında finansman desteği verilen ‘Otizmli Eller KOP ile Toprağa Dokunuyor Projesi’ ile 120 metrekarelik sera kurulumu gerçekleştirildiğini belirten KOP Başkanı Murat Karakoyunlu, verilen desteğin miktarından ziyade etkisinin ve yansımasının çok daha büyük olduğunu söyleyerek; “KOP İdaresi olarak bölgenin kalkınmasına hizmet eden makro ölçekte projelere destek verdiğimiz kadar sosyal hayatı, insanımızı ve refahını etkileyen mikro projelere de büyük önem veriyoruz. Yeri geliyor 10-20 milyon liralık projelerle, yeri geliyor burada olduğu gibi küçük ama etki anlamında çok büyük proje destekleri veriyoruz. Otizmli gençlerimiz ve aileleri için yaptığımız hizmetin faydasının da çok büyük olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

 

Proje yürütücüsü Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin ise projenin otizmli bireylerin bedensel ve zihinsel gelişimi için büyük önem taşıdığına dikkati çekerek, müdürlük olarak bu kapsamda farklı çalışmalar yürüttüklerini, bu gibi proje ve programların çok faydalı olduğuna, yapılması gerektiğine inandıklarını belirtti. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da seranın otizmli çocuklar için yeni bir uğraş alanı olacağını sözlerine ekledi.

 

Konuşmaların ardından SOBE vakfında eğitim alan gençlerinde katılımı ile seranın açılışı gerçekleştirildi.

Bu Haber 687 Defa Okundu.