Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Silah Sanayinde Katma Değerin Artırılması Projesi Eğitimleri Başladı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde bağlı Huğlu ve Üzümlü beldelerindeki yerli silah üreticilerinin Milli Savunma Sanayine entegrasyonu için KOP İdaresi tarafından yürütülen proje ile STM tarafından eğitimler veriliyor.

Eklenme Tarihi
16.01.2019
Okunma Sayısı
2403 Kez Okundu.
Haberi Paylaş

Konya’nın Beyşehir ilçesinde bağlı Huğlu ve Üzümlü beldelerindeki yerli silah üreticilerinin Milli Savunma Sanayine entegrasyonu için KOP İdaresi tarafından yürütülen proje ile STM tarafından eğitimler veriliyor.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının, Türkiye’nin yerli ve mili savunma sanayisine yön veren en büyük kuruluşlarından biri olan Savunma Teknolojileri Mühendislik Şirketi (STM) ile birlikte yürüttüğü “Huğlu ve Üzümlü Silah Sanayinde Katma Değerin Artırılması Projesi” kapsamındaki eğitimleri başladı.

 

Selçuk Üniversitesi Huğlu Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, STM yetkilileri ile eğitim personelleri, Beyşehir Silah Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BEYSİSAD) Başkanı Hüseyin Kırıcı, Huğlu Sanayici ve İşadamları Derneği (HUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Usta, üniversitenin akademik personelleri ile Huğlu ve Üzümlü mahallelerindeki yerel silah üreticileri katıldı.

 

“Huğlu ve Üzümlü Savunma Sanayisine Katkı Sağlayacak”

Huğlu ve Üzümlü Silah Sanayinde Katma Değerin Artırılması Projesinin bölgede üretim yapan av tüfeği ve parça üreticilerinin katma değeri yüksek üretimlerle yurtiçi ve yurtdışı pazara ulaşmalarının önünün açılması ve ülkenin milli savunma sanayisiyle entegrasyonlarının sağlanması amacıyla STM ile varılan iş birliği neticesinde hayata geçirildiğini ifade eden KOP Başkanı İhsan Bostancı, 4 ayrı kategoride gruplanan firmalara yönelik eğitim çalışmalarının başladığını söyledi.

 

KOP İdaresinin ana hedefleri arasında yer alan kırsal kalkınma, yerinde üretim, istihdam katkısı, tersine göç ve katma değeri yüksek üretim hedeflerine tam uyum içinde olan Huğlu ve Üzümlü mahallelerinde kurulan üretim ekosisteminin hem mevcut haliyle hem de KOP İdaresi tarafından yürütülen “Huğlu ve Üzümlü Silah Sanayinde Katma Değerin Artırılması Projesi”nin pek çok alanda model gösterilen örnek uygulamalar arasında yer aldığını vurgulayan Başkan Bostancı, konuşmasını şöyle sürdürdü; “STM’nin siz değerli yerel üreticilere bilgi ve tecrübelerini aktaracağı eğitim programlarının ilkine bugün başlıyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Savunma Sanayii Başkanlığı'na (SSB) sistem mühendisliği, teknik destek, proje yönetimi, teknoloji transferi, lojistik destek hizmetleri; görevlerini gerçekleştirmek amacıyla kurulan ve ülkenin dev projelerine imza atan STM, bölge üreticilerine önemli katkılar sunacaktır. Dolayısıyla başlayan bu eğitimlere yoğun katılım sağlamak hem sizler hem de bölgemizin milli savunma alanındaki geleceği açısından çok önemli. Kategorilere ayrılan firmalarımız için yetkinlik seviyelerine göre çeşitli teknik destek programları planlandı. Kısa, orta ve uzun vadeli bu teknik destek programlarının 3 faz halinde, toplam 4 yıl sürmesi öngörülmüştür. Siz değerli yerel üreticilerimizin bu eğitim programlarına vereceği tam destek, yoğun katılım bundan sonra yapılacak ve yapılması planlanan nice projelere altyapı imkanı sunmuş olacak.”

 

Konuşmaların ardından STM uzmanları, salonu dolduran yerel av tüfeği ve parça üreticilerine eğitimler verdi. Bu eğitimlerde, ihtiyacın ortaya çıktığı andan itibaren elden çıkarılana kadar olan süreçler ve çevre ile birlikte tüm dinamiklerin bir bütün halinde yönetilmesini kapsayan Ömür Devri Yönetimi, Talep Toplama, Ürün Planlaması ve Ürün Tasarımı başlıkları anlatıldı. Ayrıca Ömür Devri Yönetimi kavramının bileşenleri olan Fikir-Tasarım-Üretim-Satış kanalları, Dağıtım ve Geri Besleme kavramları da eğitimlerde detaylı olarak işlendi.

Bu Haber 2403 Defa Okundu.